Digitalna znanja

Primjeri dobrih praksi

Podijeli:

Tagovi:

12. 04. 2021.

Razvojni programeri

Projekt se pojavljuje kao inicijativa Samsungovog odjela za korporativno građanstvo, kako bi se poboljšali životi ljudi rušenjem prepreka kroz tehnologiju. Predanost društvu u cilju promicanja zapošljivosti, klađenje na obuku žena u tehnologiji i pružanje sudionicima potrebnog znanja za sektor u stalnoj promjeni i velikoj potražnji.
U ovom obrazovnom projektu, koji je započeo u studenom 2018. godine, 220 žena je osposobljeno za programiranje kroz 50-satni online tečaj. Nakon toga odabrano je 17 profila s najboljim rezultatima kako bi se osposobljavanje nastavilo u okviru tečaja uživo u trajanju od 150 sati naprednije razine. Studenti koji su završili tečaj dobili su službenu diplomu na događaju održanom na Politehničkom sveučilištu u Madridu.

Zbog uspjeha ovog pilot programa, 2019. godine željeli smo pokrenuti novi poziv dodajući više sadržaja i uključujući različite razine obuke koje pokrivaju sva potrebna znanja od nule i na taj način proširuju i sate obuke i kandidate za obuku. Da bismo to učinili, udružili smo se s Bejobom, stručnom tvrtkom za obuku Santillana Grupe. Ovo novo izdanje programa započelo je 20. svibnja s velikim prihvaćanjem.

Postavili smo si ambiciozan cilj koji je bio trenirati 1000 žena diljem Španjolske i ponosni smo jer smo unatoč sumnjama i poteškoćama koje bi mogle biti uključene u postizanje ovog velikog broja žena čak uspjeli prevladati i imali smo više od 1000 prijava. Tako je Samsung Developers omogućio besplatno osposobljavanje više od 1000 žena, bez potrebe za prethodnim znanjem u programiranju. Odabrane su uspjele naučiti neke od najtraženijih programskih tehnologija današnjice kao što su HTML, CSS i JavaScript, kao i specijalizirati se za Big Data i umjetnu inteligenciju te na taj način mogu pristupiti tržištu rada s velikom potražnjom.

Tečaj kombinira online i face-to-face trening, počevši prvo s 50-satnim online tečajem u kojem studenti stječu osnovna znanja o Web Developmentu. Nakon što su prešli ovu razinu, nastavili su s online planom obuke od 100 sati u kojem su polaznici dobili potrebno znanje za izgradnju web aplikacija pomoću standarda kao što su HTML5 ili CSS3. Na trećoj razini, 150 sati u podučavanom online formatu, naučili su kako napraviti Full Stack razvoj s JavaScriptom. Konačno, nakon što prođu prethodne tri razine, djevojke će postati stručnjaci za umjetnu inteligenciju i velike podatke u mrežnom i osobnom treningu koji ih uči u trajanju od 450 sati.

Dana 13. siječnja 2020. započeli smo prvi od dva tečaja uživo koji se održavaju u ovoj četvrtoj fazi programa. Četrdeset učenika s najboljim rezultatima podijeljeno je u dvije diferencirane i homogene skupine prema njihovoj dostupnosti. U 450-satnom tečaju uživo istražit ćemo, među ostalim temama, osnove umjetne inteligencije, obrade prirodnog jezika, strojnog učenja, dubokog učenja, kao i programskih jezika potrebnih u okruženju umjetne inteligencije. Osim toga, u modulu Big Data proći će obuku o analizi podataka, upravljanju i pohranjivanju te će steći znanja o programiranju u području Big Data i Business Intelligence. Sljedeća grupa ovog tečaja licem u lice počet će 16. ožujka.

Nakon što završe i polože tečaj, studenti će dobiti akademsku certifikaciju od Samsunga i Opće zaklade Sveučilišta Alcalá (FGUA).

Saznaj više

 • Poveznica na web stranicu:

 • Ciljana publika:

  Digitalne vještine radne snage.

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Softver

 • Geografski opseg - Država:

  Španjolska

 • Razina digitalnih vještina:

  Napredno

 • Vrsta inicijative:

  Lokalna inicijativa

 • Vrsta financiranja:

  Private

 • Datum početka:

  01.01.1970

 • Datum završetka:

  01.01.1970