Napisao Euroart, Darko

23. 03. 2022.

AI: Here for Good A National Artificial Intelligence Strategy for Ireland

Vlada Irske objavila je nacionalnu strategiju umjetne inteligencije prošlog četvrtka, 8. srpnja 2021. u hibridnom formatu online i ograničene fizičke prisutnosti ključnih članova vlade i predstavnika javnog sektora.

U dokumentu od 73 stranice, Strategija sadrži tri ključna načela: izgradnju povjerenja javnosti u umjetnu inteligenciju, korištenje umjetne inteligencije za ekonomsku i društvenu dobrobit i pokretače za umjetnu inteligenciju. Ključni aspekti su detaljno navedeni s osam djelotvornih odgovarajućih niti, od toga kako angažirati i podići svijest javnosti o umjetnoj inteligenciji, do izgradnje snažnog ekosustava inovacija umjetne inteligencije, do njegovanja i razvoja vještina i talenata umjetne inteligencije.

Slijedeći europske pristupe etičke, na čovjeka usmjerene i pouzdane umjetne inteligencije, „[Irska] Nacionalna strategija umjetne inteligencije služit će kao putokaz za etički, pouzdan i usmjeren na čovjeka dizajn, razvoj, implementaciju i upravljanje umjetnom inteligencijom kako bi se osiguralo da Irska može oslobodite potencijal koji umjetna inteligencija može pružiti,” napisao je u Strategiji državni ministar za promicanje trgovine, digitalno poslovanje i regulaciju tvrtki Robert Troy T.D.

Saznaj više

 • Poveznica na web stranicu:

 • Ciljana publika:

  Digitalne vještine stručnjaka u području IKT-a i drugih digitalnih stručnjaka.

  Digitalne vještine u obrazovanju.

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Cybersecurity

  Razvoj web aplikacija

 • Geografski opseg - Država:

  Hrvatska

  Turska

 • Razina digitalnih vještina:

  Osnovno

 • Vrsta inicijative:

  Institucionalna inicijativa EU-a

 • Vrsta financiranja:

  Public

 • Datum početka:

  07.08.2021

 • Datum završetka:

  01.01.1970

Povezani sadržaj:

01. 01. 2023.

Predstavljamo Mrežu za razvoj digitalne pismenosti

Hrvatska udruga poslodavaca, kao koordinator Nacionalne koalicije za digitalne vještine i radna mjesta ali istovremeno i jedna od organizacija civilnog sektora uključenih u europski projekt Mreže za razvoj digitalne pismenosti, u narednom će razdoblju raditi na povezivanju ovih dvaju projekata kako bi javnost bila bolje informirana o konkretnim smjernicama i preporukama za bolji razvoj digitalne i medijske pismenosti.

17. 04. 2024.

Digitalno obrazovanje i uključivanje: projekta SAID

Projektom SAID (School Assistance – Inclusive & Digital School Assistance for Digital Education) u okviru programa Erasmus+ nastoje se promicati digitalne vještine osoba s invaliditetom i poteškoćama u učenju.

19. 07. 2023.

Infinum Akademija

Najveća vrijednost Infinum Akademije je praktičan rad na konkretnim projektima te mentorstvo vrhunskih stručnjaka kompanije koji su svakom polazniku dostupni po načelu jedan na jedan.

12. 06. 2023.

Netgen Web Summer Camp: Developerska konferencija na koju se svi rado vraćaju

Web Summer Camp namijenjen je web developerima, dizajnerima, voditeljima projekata i svima ostalima čiji je rad vezan uz razvoj web proizvoda i rješenja. Od 2012. vrlo uspješno ga organizira tvrtka Netgen iz koje pojašnjavaju kako, unatoč trendu prelaska na online u mnogim vrstama edukacije i razmjene znanja, događaji uživo i dalje predstavljaju veliku vrijednost za developersku zajednicu, ponajviše zbog prilika za povezivanje i razmjenu znanja na tehničkim, fokusiranim radionicama.