12. 06. 2024.

Institut za dizajn UX

Osnovana 2018. godine, misija Instituta za dizajn UX-a je revolucionirati UX dizajnersku edukaciju i pomoći ljudima da ostvare smislene i nagrađivane karijere kao UX dizajneri. Akreditirani program nudi praktičnu obuku, personaliziranu podršku i industrijske standardne certifikate, pripremajući pojedince za uspjeh u današnjem digitalnom gospodarstvu. U središtu misije projekta su uključivost i pristupačnost: smatraju da svi zaslužuju pravedan pristup razvoju digitalnih vještina, čime se potiče raznoliko i uključivo digitalno društvo.

Otkrijte UX Design Institute

UX Design Institute je jedino UX obrazovno tijelo koje nudi sveučilišne certifikate i postao je industrijski standard za UX obrazovanje. Nude niz tečajeva u području UX dizajna. Institut je sklopio partnerstvo sa Sveučilištem Caledonian u Glasgowu, koje izdaje bodove u vrijednosti od 30 bodova SCQF-a. Cilj je promijeniti živote tako što će UX karijere i obrazovanje biti dostupniji širem rasponu ljudi. Tečajevi se cijene u rasponu ovisno o vještinama koje korisnik želi naučiti.

Davanje prednosti uspjehu učenika

UX Design Institute posvećen je uspjehu svojih studenata. Podaci pokazuju da je 87 % diplomanata odlučilo promijeniti karijeru s nečeg potpuno nepovezanog s UX dizajnom, kao što su nastavnici, prodavači ili arhitekti. Podrška njima dok se kreću na novu i uzbudljivu karijeru ključna je u pristupu Instituta. Kako bi pomogao tim studentima da budu uspješni, institut uparuje svoje vrhunsko, praktično obrazovanje s karijerom „jedan-na-jedan” koja pomaže u pripremi diplomanata za njihov prvi posao, razvija svoje životopise – osiguravajući da su sigurni da ulaze u radnu snagu.

Kao rezultat toga, gotovo 80 % njihovih studenata uspjelo je položiti svoju prvu UX ulogu u roku od 12 mjeseci od završetka tečaja. U konkurentnoj industriji koja je donekle u padu nakon pandemije bolesti COVID-19 ta je brojka još značajnija. Institut proizvodi kandidate na početnoj razini koji još uvijek probijaju natječaj i osiguravaju uloge u vodećim tvrtkama. Imajući na umu da je većina njihovih učenika došla iz potpuno različitih sredina, to je dokaz kvalitete, strogosti i praktičnosti studentskog iskustva.

Trenutačni učinak

Institut je do danas certificirao više od 10,000 UX dizajnera u 45 zemalja i ima 28 zaposlenih u uredu Dublin Liberties. Od 2018. povećali su svoje akreditirane programe s 1 na 7 različitih tečajeva, nudeći različite načine usavršavanja i stjecanja certifikata. Institut je također surađivao s brojnim europskim organizacijama kao što su knowhouse i ICE Malta kako bi mogli ponuditi naše tečajeve širem rasponu korisnika diljem Europe i svijeta.

Zašto je to dobra praksa?

UX Design Institute, nudi certifikate s rejtingom sveučilišta, revolucionirajući UX obrazovanje čineći UX karijere pristupačnijima. 87 % osoba s diplomom uspješno mijenja karijeru s prilagođenim profesionalnim uslugama od jednog do drugog. Gotovo 80 % iskrcalo je svoju prvu UX ulogu u roku od 12 mjeseci.

Institut planira kontinuirano poboljšanje kurikuluma kako bi se uskladio s trendovima u industriji. Cilj je proširiti ponudu tečajeva za različite razine vještina i globalni doseg putem internetskih platformi i partnerstava. Suradnja s voditeljima industrije poboljšava kvalitetu programa, dok ih istraživanje i inovacije drže na čelu UX obrazovanja. Te strategije osiguravaju dugoročnu održivost, osnažujući pojedince za nagrađivanje UX karijera.

Projekt je repliciran u više regija na globalnoj razini i nastavlja se širiti njegov opseg i geografski doseg. Kroz partnerstva s obrazovnim institucijama i internetskim platformama, UX Design Institute proširio je svoje programe na učenike širom svijeta.
 

Saznaj više

 • Poveznica na web stranicu:

 • Ciljana publika:

  Digitalne vještine radne snage.

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Softver

  Razvoj web aplikacija

  Digitalne vještine

 • Geografski opseg - Država:

  Europska Unija

  Irska

 • Razina digitalnih vještina:

  Osnovno

  Srednja

 • Vrsta inicijative:

  Institucionalna inicijativa EU-a

 • Vrsta financiranja:

  Private

 • Datum početka:

  01.01.1970

 • Datum završetka:

  01.01.1970