Digitalna znanja

Primjeri dobrih praksi

Podijeli:

14. 06. 2024.

Digitalna škola San Blas

Škola digitalnih vještina u San Blasu građanima Madrida nudi sveobuhvatnu potporu za osposobljavanje u području digitalnih vještina i zapošljavanje, potičući inovacije i zapošljivost u svijetu koji se brzo digitalizira.

Škola digitalnih vještina uSan Blasu, inicijativa Ayuntamienta de Madrida i njegovih partnera, dio je strategije „Madrid, Digital Capital” za pozicioniranje Madrida kao referentnog grada u digitalnoj transformaciji. Smještena u obnovljenom obrazovnom kompleksu Santa Marta de Babio u okrugu San Blas-Canillejas, škola se usredotočuje na stvaranje prostora za osposobljavanje i zapošljavanje mladih i novih tehnologija. Cilj je uspostaviti novi model upravljanja za aktivnosti osposobljavanja, obrazovanja i promicanja zapošljavanja.

Tko su korisnici?

Primarni korisnici Škole digitalnih vještina u San Blasu su građani Madrida, poduzeća zainteresirana za digitalne inovacije te javni i privatni subjekti koji su predani digitalnoj transformaciji. Cilj je škole poticati i promicati zapošljavanje povezano s digitalnom transformacijom, inovacijama i upotrebom digitalnih okruženja. Škola je usmjerena na mlade, tražitelje zaposlenja i stručnjake koji nastoje poboljšati svoje digitalne vještine i zapošljivost nudeći različite resurse i aktivnosti. Osim toga, poduzeća koja predstavljaju inovativne prijedloge za digitalizaciju imaju koristi od inicijativa škole, što je čini sveobuhvatnim centrom za razvoj digitalnih vještina u Madridu.

Trenutačni učinak

Od njezina pokretanja u veljači 2023. škola digitalnih vještina u San Blasu bilježi stalan rast sudjelovanja. Tijekom godine 9.108 osoba sudjelovalo je u aktivnostima škole, pri čemu je u drugoj polovici zabilježeno više od 1000 mjesečnih sudjelovanja. Tijekom 2023. provedeno je više od 546 aktivnosti, a 66 % aktivnosti bilo je usmjereno na digitalno osposobljavanje i obrazovanje. Škola je bila domaćin značajnih događanja kao što je 1. sajam radnih mjesta u San Blasu. Ti su napori doprinijeli preobrazbi vizije građana u pogledu mogućnosti zapošljavanja u sve digitaliziranijem okruženju, potičući stvaranje digitalnih talenata usmjerenih na inovativne procese.

Zašto je to dobra praksa?

Škola digitalnih vještina uSan Blasu primjer je najboljih praksi u digitalnom obrazovanju i promicanju zapošljavanja rješavanjem ključne potrebe za digitalnom pismenošću i zapošljivosti. Pružajući širok raspon aktivnosti, uključujući treninge, radionice, izložbe i stručne konferencije, škola osigurava polaznicima stjecanje teoretskog znanja i praktičnog iskustva. Mentorstvo i savjeti stručnjaka, zajedno s modernim objektima opremljenima najsuvremenijim uređajima, stvaraju optimalno okruženje za učenje. Sveobuhvatnim pristupom škole, uključujući aktivnosti u slobodno vrijeme za razvoj osobnih, društvenih i digitalnih vještina, osigurava se holistički razvoj sudionika. Suradnja s građanima, poduzećima te javnim i privatnim subjektima dodatno jača njezin učinak, čineći ga modelom za razvoj digitalnih vještina i zapošljivost u gradu Madridu.

Saznaj više

 • Poveznica na web stranicu:

 • Ciljana publika:

  Digitalne vještine radne snage.

  Digitalne vještine u obrazovanju.

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

 • Geografski opseg - Država:

  Španjolska

 • Razina digitalnih vještina:

  Osnovno

  Srednja

  Napredno

 • Vrsta inicijative:

  Lokalna inicijativa

 • Vrsta financiranja:

  Public

 • Datum početka:

  01.01.1970

 • Datum završetka:

  01.01.1970