Napisao Euroart

21. 04. 2022.

Digital Opportunity Traineeships

Inicijativa EU pruža priliku studentima da iz prve ruke steknu izravno iskustvo u tehnološkim područjima kao što su kibernetička sigurnost, strojno učenje, veliki podaci i druga. Sudionici se također mogu odlučiti za upis na praksu s fokusom na web dizajn i razvoj ili softver za poboljšanje svojih digitalnih vještina u poslovnom kontekstu.

Digital Opportunity Traineeships pokrenut je 2018. pod okriljem Erasmus+ i dobio sredstva iz programa Horizon 2020 Europske unije. Inicijativa ima za cilj uhvatiti se u koštac s visokim razinama nezaposlenosti mladih premošćivanjem jaza u vještinama između radne snage i onih koji zapošljavaju te povezivanjem studenata s potencijalnim poslodavcima u inozemstvu. U isto vrijeme, inicijativa također podržava poslovne subjekte i mala i srednja poduzeća, koji se često suočavaju s ograničenjima vremena i resursa i bore se da pronađu digitalno kompetentne zaposlenike. Cilj Digital Opportunity Traineeships je nadahnuti studente i diplomante iz svih disciplina, ne samo onih s tehnološkim fokusom, da se upuste u praksu kako bi ojačali svoje digitalne kompetencije, povećali izglede za zapošljavanje i pružili im priliku za stjecanje vrijedno iskustvo u inozemstvu. Traineeships se također može kombinirati s razdobljem studija u inozemstvu i može trajati bilo kada od 2 do 12 mjeseci. Za intenzivnije predmete kao što su arhitektura ili medicina, staž se može produžiti na 24 mjeseca.

Da biste ispunili uvjete za pripravništvo Digital Opportunity Traineeships, morate biti nedavno diplomirani student, sa sjedištem u jednoj od zemalja programa Erasmus+ ili student koji sudjeluje u aktivnostima mobilnosti u visokom obrazovanju u jednoj od sljedećih zemalja (hiperveza ista kao prethodna). Više informacija i pitanja o prihvatljivosti mogu se pronaći na lokalnim sveučilištima koja sudjeluju. Pripravnici dobivaju financijsku potporu, u prosjeku oko 500 € mjesečno, a točan iznos ovisi o zemlji prebivališta. Stipendijama općenito upravljaju pojedinačna sveučilišta i ne zahtijevaju financiranje od strane poduzeća (poduzeća imaju mogućnost nadopuniti stipendije).

Inicijativa Digital Opportunity Traineeships dobra je praksa ne samo u smislu svog uspjeha u poticanju razvoja naprednih digitalnih vještina, već i u odnosu na svoju snažnu vezu s olakšavanjem izgleda za zapošljavanje. Ima širok domet: platforma studentima nudi način da pronađu relevantne prakse u inozemstvu, ne samo ograničene na određene tehnologije u nastajanju, već i na srodna ICT područja kao što su digitalni marketing ili opće informatičke vještine. Od siječnja 2021. platforma prikuplja više od 180 prilika diljem Europe, online i licem u lice. Program je također uspio izgraditi snažnu bazu relevantnih i aktivnih dionika iz više od 30 zemalja. Traineeships Digital Opportunity Traineeships je skalabilna inicijativa u kontekstu ciljne skupine studenata i nudi bazu podataka jednostavnu za pretraživanje i navigaciju.

Saznaj više

 • Poveznica na web stranicu:

 • Ciljana publika:

  Digitalne vještine stručnjaka u području IKT-a i drugih digitalnih stručnjaka.

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Umjetna inteligencija

  Cybersecurity

  Internet stvari

  Big Data

  Blockchain

  Robotika

  Proširena stvarnost

  Virtualna stvarnost

  Računalstvo visokih performansi

  Strojno učenje

  Računalstvo u oblaku

  5G

  Telekomunikacije

  WiFi

  Kvantno računalstvo

  Softver

  Razvoj mobilnih aplikacija

  Razvoj web aplikacija

  Mikroelektronika

  Digitalne vještine

 • Geografski opseg - Država:

  Austrija

  Belgija

  Bugarska

  Cipar

  Rumunjska

  Slovenija

  Hrvatska

  Danska

  Estonija

  Finska

  Njemačka

  Grčka

  Mađarska

  Italija

  Irska

  Malta

  Latvija

  Litva

  Luksemburg

  Nizozemska

  Portugal

  Poljska

  Švedska

  Španjolska

  Slovačka

 • Razina digitalnih vještina:

  Napredno

  Stručnjak za digitalni sektor

 • Vrsta inicijative:

  Međunarodna inicijativa

 • Vrsta financiranja:

  Public_private

 • Datum početka:

  04.05.2022

 • Datum završetka:

  01.01.1970

Povezani sadržaj:

28. 07. 2022.

Vaučeri za obrazovanje odraslima otvaraju nove perspektive za usavršavanje

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Hrvatskoj pokrenulo je u travnju 2022. inicijativu čiji je cilj olakšati pristup cjeloživotnom obrazovanju i raznim vrstama programa za usavršavanje odraslih osoba, bez obzira na to jesu li trenutačno zaposlene ili nezaposlene. Inicijativa je to koja se provodi u sklopu Nacionalnog plana otpornosti i oporavka (NPOO) a tijekom prva tri mjeseca primjene već je više od 600 osoba izrazilo želju za stjecanjem novih vještina te se prijavilo za korištenje vaučera za obrazovanje.

12. 06. 2023.

Netgen Web Summer Camp: Developerska konferencija na koju se svi rado vraćaju

Web Summer Camp namijenjen je web developerima, dizajnerima, voditeljima projekata i svima ostalima čiji je rad vezan uz razvoj web proizvoda i rješenja. Od 2012. vrlo uspješno ga organizira tvrtka Netgen iz koje pojašnjavaju kako, unatoč trendu prelaska na online u mnogim vrstama edukacije i razmjene znanja, događaji uživo i dalje predstavljaju veliku vrijednost za developersku zajednicu, ponajviše zbog prilika za povezivanje i razmjenu znanja na tehničkim, fokusiranim radionicama.

23. 03. 2022.

AI: Here for Good A National Artificial Intelligence Strategy for Ireland

Vlada Irske objavila je nacionalnu strategiju umjetne inteligencije prošlog četvrtka, 8. srpnja 2021. u hibridnom formatu online i ograničene fizičke prisutnosti ključnih članova vlade i predstavnika javnog sektora.

19. 07. 2023.

Infinum Akademija

Najveća vrijednost Infinum Akademije je praktičan rad na konkretnim projektima te mentorstvo vrhunskih stručnjaka kompanije koji su svakom polazniku dostupni po načelu jedan na jedan.