11. 09. 2023.

Otkrijte nove stranice zemalja i ažuriranja interaktivnih karata

Europska interaktivna karta o platformi za digitalne vještine i radna mjesta sada je ažurirana najnovijim rezultatima u Izvješću o indeksu gospodarske i društvene digitalizacije (DESI) o ljudskom kapitalu.

Želite li saznati više o najnovijim strategijama i inicijativama za poboljšanje digitalnih vještina u svakoj europskoj zemlji? Na europskoj interaktivnoj karti na platformi za digitalne vještine i radna mjesta sada možete pristupiti novim stranicama za pojedine zemlje: 27 novih tematskih odredišnih stranica za svaku državu članicu u kojoj možete pristupiti svim najvažnijim sadržajima za svaku zemlju.

Interaktivna karta prikazuje ključne podatke, uvide i mjere u vezi s digitalnim vještinama i radnim mjestima u svakoj državi članici EU-a. Kako biste usporedili trenutačne podatke o osnovnim i naprednim digitalnim vještinama i saznali više o nacionalnim koalicijama za digitalne vještine i radna mjesta, zumirati na bilo koju zemlju. Klikom na zemlje na karti vidjet ćete više pojedinosti iz izvješća DESI za 2022., poveznicu na najrelevantnije nacionalne strategije i postotak ukupnog proračuna dodijeljenog za digitalne vještine u nacionalnim planovima za oporavak i otpornost.

Interaktivna karta

Koja je zemlja na petom mjestu u dimenziji ljudskog kapitala DESI-ja 2022.? Jeste li znali da Španjolska nadmašuje prosjek EU-a u pogledu osnovnih digitalnih vještina, pri čemu 64 % njezina stanovništva posjeduje te vještine? Na stranicama za pojedine zemlje možete pronaći i najnovije trendove u području digitalnih vještina, pročitajte više o digitalnom okruženju i dostupnim financijskim sredstvima u svakoj državi članici EU-a, dobrim praksama i cjelokupnom povezanom sadržaju za određenu državu članicu.

Kliknite na interaktivnu kartu i saznajte više o uspješnosti država članica u području digitalnih vještina.

 

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

  • Vrsta inicijative:

    Institucionalna inicijativa EU-a