Nazad

Aktualno

Podijeli:

12. 06. 2023.

Besplatna edukacija o automatiziranju marketinga

Marketing Automation Academy by Agilcon

Obrazovni program nazvan Marketing Automation Academy by Agilcon, osmišljen je kao besplatna online edukativna radionica u trajanju od osam tjedana koja će polaznicima omogućiti upoznavanje sa svrhom i prednostima marketinške automatizacije, stjecanje znanja o strategiji i procesima marketinške automatizacije te kako koristiti tehnološke proizvode poput Salesforce Marketing Clouda. Osim toga, polaznici Akademije će kroz praktične vježbe i sami moći isprobati alate za automatizaciju i izraditi vlastite kampanje. Akademija je prilagođena svačijem rasporedu te su materijali dostupni online registriranim polaznicima, u svako doba, do kraja kolovoza.

„Marketinška automatizacija u Hrvatskoj je i dalje relativno novi koncept jer se tvrtke većinski koriste e-mail marketingom i marketingom putem društvenih mreža. Tvrtke su tek nedavno počele koristiti platforme za automatizaciju kao što je Salesforce kako bi centralizirale svoje digitalne marketinške aktivnosti i orkestrirale kampanje. Upravo je podizanje svijesti o marketinškoj automatizaciji i općenito njezinim prednostima cilj akademije Marketing Automation Academy by Agilcon. Akademija je namijenjena marketing menadžerima, digital marketing menadžerima, stručnjacima iz područja digitalnog marketinga, CRM menadžerima, marketinškim stručnjacima, voditeljima prodaje i svim drugim koji su zainteresirani za ovu tematiku,“ izjavila je Irena Domjanović, Managing Partner u Agilconu i voditeljica Marketing Automation Academy.

Akademija će trajati dva mjeseca, odnosno osam tjedana, te će biti podijeljena na tjedne blokove. Program je koncipiran na način da će se u svakome od osam tjedana obrađivati određena tema, a svaka od tema imat će video lekcije, tekstualne materijale, linkove, blogove te zadatke i/ili kvizove. Osim toga, neki tjedni će uključivati intervjue s klijentima tvrtke Agilcon o temama koje će se toga tjedna obrađivati ili gostovanja stručnjaka određene tematike. Sadržaj će se početkom svakoga tjedna distribuirati polaznicima putem emaila.

Za početak će se polaznicima objasniti osnove marketinške automatizacije i njena uloga i prednosti u sklopu šire marketinške strategije te kako postaviti strategiju za automatizaciju poslovnih procesa. Zatim će polaznici saznati više o ulozi sadržaja te kako kreirati uspješan sadržaj. Fokus trećeg tjedna je upravljanje potencijalnim klijentima, odnosno kako generirati, upravljati i kvalificirati prodajne prilike koristeći alat za marketinšku automatizaciju. U četvrtom tjednu Akademija se bavi važnom temom podataka te kako ih izvaditi ih kompanijskih silosa, unificirati, reduplicirati i aktivirati u svrhu prodaje i marketinga.

Nakon toga, polaznici će se upoznati s dva alata za marketinšku automatizaciju. U petom tjednu naučit će kako koristiti alat za automatizaciju B2B marketinga, a u šestom tjednu kako koristiti alat za automatizaciju B2C marketinga. U sedmom tjednu fokus će biti na analitici i inteligenciji koja dolazi sa Salesforce alatima te će polaznici naučiti najvažnije KPI-eve u marketinškoj automatizaciji i kako raditi optimizacije i analitiku. Na samome kraju polaznici Akademije će naučiti ulogu umjetne inteligencije u marketinškoj automatizaciji, kako koristiti UI pri izradi kampanja i analitici te što u budućnosti možemo očekivati od te tehnologije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na besplatnu akademiju Marketing Automation Academy by Agilcon putem internetske stranice tvrtke Agilcon na adresi: https://www.agilcon.com/hr/marketing-automation-academy

Prijave su otvorene do 15. lipnja 2023.

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

 • Razina digitalnih vještina:

  Srednja

 • Geografski opseg - Država:

  Hrvatska

 • Vrsta inicijative:

  Lokalna inicijativa