Nazad

Novosti

Podijeli:

24. 05. 2023.

Osnovao Savjetodavno vijeće „POR TALENTO DIGITAL”, centar za osposobljavanje Fundación ONCE

Danas, 24. svibnja 2023. godine, osnovan je Savjetodavni odbor Por Talento Digitala, inicijativa koju je promovirala Fundación ONCE s ciljem stjecanja znanja i tehnoloških i digitalnih kvalifikacija osoba s invaliditetom kako bi se pogodovalo njihovom uključivanju na rad u zanimanjima s visokom potražnjom na tržištu rada, čime se umnožavaju njihove profesionalne perspektive.

Savjetodavni odbor sastavljen od više od 20 tvrtki i subjekata, uključujući i AMETIC,koji je tajništvo platformeeVIA, surađuje u određivanju daljnjih koraka, pružanju ideja i strateških informacija iz različitih sektora, procjeni trendova, definiranju obrazovnih programa i, u konačnici, u svemu što se razmatra, od interesa kako bi program generirao najveći mogući učinak.

Također je predviđeno da bude mjesto sastanka u kojem će se raspravljati o glavnoj svrsi programa: pozicioniranje talenata osoba s invaliditetom u digitalnom i tehnološkom zapošljavanju.

Predsjednica CCXTD-a Rosa García u svojem je govoru zahvalila članovima Vijeća na sudjelovanju i potaknula ih da promiču vanjsko znanje o inicijativi kako bi korisnici mogli imati priliku za zapošljavanje. Također je naglasio potrebu da predstavnici različitih poduzeća razmisle o područjima osposobljavanja koja su potrebna kako bi se postigla potpuna uključenost osoba s invaliditetom.

Alberto Durán, izvršni potpredsjednik zaklade Fundación ONCE, najavio je otvaranje novih centara u različitim španjolskim gradovima kako bi ponudio više obuke uživo.

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

  • Geografski opseg - Država:

    Španjolska

  • Vrsta inicijative:

    Nacionalna inicijativa