Nazad

Aktualno

Podijeli:

25. 05. 2023.

Suradnja Huaweija s fakultetima u Osijeku

Potpisana dva memoranduma

Hrvatska akademska delegacija posjetila je globalno sjedište kineske tvrtke Huawei, u Pekingu, gdje su potpisana dva memoranduma o suradnji s tom tehnološkom tvrtkom. Riječ je o programu suradnje u području digitalne poljoprivrede s Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek (FAZOS) i u području energetike s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT).

Delegaciji i potpisivanju memoranduma pridružio se i Dario Mihelin, veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini.

Huawei će s fakultetima nastaviti provoditi krovni program Huawei for Digital Slavonia čiji je cilj podrška upotrebe novih znanja i tehnologija u poljoprivredi i jačanje znanja o najsuvremenijim tehnologijama, kao i projekata koje on pokriva.

Osim ceremonije potpisivanja memoranduma koja je predstavljala najznačajniji trenutak delegacijskog posjeta, organiziran je i posjet Huaweijevom pogonu gdje su imali prilike razgovarati s Huaweijevim stručnjacima o primjeni najnovije tehnologije u praksi.

Prof. dr. sc. Tomislav Matić, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek rekao je: “Suradnja s tvrtkom Huawei Technologies jedan je od uspješnih primjera suradnje kojom nam je omogućeno cjeloživotno obrazovanje naših nastavnika i edukaciju studenata u području najnovijih ICT tehnologija. Želimo stvarati nove talente koji će spremni izaći na tržište rada, ali i promovirati upotrebu novih znanja i tehnologija u području digitalne energetike i zelene energije, a ova suradnja nam to omogućuje”.


 

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

 • Razina digitalnih vještina:

  Napredno

 • Geografski opseg - Država:

  Europska Unija

 • Vrsta inicijative:

  Međunarodna inicijativa