Nazad

Novosti

Podijeli:

08. 06. 2022.

Nova ukrajinska škola (NUS): besplatno središte za ukrajinske učenike

Europska komisija pokrenula je 1. lipnja 2022. centar Nove ukrajinske škole (NUS). Cilj je novog centra zajamčiti ukrajinskim učenicima, obiteljima, edukatorima i lokalnim navijačima brz pristup alatima koji im odgovaraju.

Europska komisija pokrenula je1. lipnja 2022. centar Nove ukrajinske škole (NUS). Cilj je novog centra olakšati pristup obrazovnim resursima kako bi se pružila potpora ukrajinskim izbjeglicama i raseljenim učenicima koji se još uvijek nalaze u Ukrajini.
 

Inicijativu je službeno najavila povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel, a cilj joj je djelovati kao slobodno središte informacija, resursa i znanja za ukrajinske izbjeglice bez obzira na to gdje se nalaze.

Centar NUS pruža pristup dodatnim europskim i ukrajinskim obrazovnim tehnološkim rješenjima (uglavnom besplatno otvorenima za Ukrajince) i ukrajinskim internetskim platformama za učenje. Osim toga, NUS Hub omogućuje izravan pristup relevantnim informacijama o pristupu obrazovanju specifičnima za pojedinu zemlju ili lokalnu razinu.
 

Jedinstven pristupnik za učenje i znanje

Svrha je centra zajamčiti da učenici, obitelji, nastavnici i lokalni podupiratelji mogu brzo pristupiti alatima koji im odgovaraju, bez obzira na to kamo ih putovanje odvede u sljedećim tjednima i mjesecima.

Na dan pokretanja Katalog već sadržava oko 200 rješenja u području obrazovne tehnologije, a dodatni resursi bit će učitani u narednim tjednima. Svaka EdTech tvrtka s ponudom za Ukrajince može izraziti interes da bude predstavljena.
 
Inicijativu sufinanciraju Ministarstvo vanjskih poslova Finske i Glavna uprava Komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju. Temelji se na postojećem projektu pod nazivom „Zajedno učimo” uz doprinos i aktivan angažman Europskog saveza za obrazovne tehnologije.
 

Pridružite nam se u središtu!

Ako znate za nevjerojatan resurs koji bi trebao biti uključen, ispunite ovaj obrazac.

 

@ Europska komisija. Izvor: nushub.org Hrvatski

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

    Ukrajina

  • Vrsta inicijative:

    Institucionalna inicijativa EU-a