Nazad

Aktualno

Podijeli:

12. 06. 2023.

Festival znanosti i raznih umijeća

U Osijeku

Osječka Udruga STEAM centar je u subotu, 10. lipnja, organizirala festival za djecu od 4 do 14 godina pod nazivom STEAM fest. Događaj je održan u prostorima Onovne škole Frana Krste Frankopana, a provodi se u sklopu istoimenog projekta financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na festivalu je izvedeno 20 radionica i raznih demonstrativnih aktivnosti iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike, a u sklopu njih mogle su se vidjeti brojne zanimljive aktivnosti, kao što su izvedba raznih pokusa, izrada predmeta od različitih materijala poput kaleidoskopa, vjetrenjača, katapulta, padobrana i dr., moglo se 3D printati, pokretati robote, kodirati bez ekrana i još mnogo toga.

Održana je i izložba STEAM projekata učenika od 1. do 4. razreda koji su izrađeni u sklopu projekta, a orijentirani su na rješavanje različitih problema u zajednici.

Na festivalu je izvedeno 20 radionica i raznih demonstrativnih aktivnosti iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike. Foto: STEAM Centar Osijek

Sve dodatne informacije o STEAM festivalu u Osijeku pratite na Facebook stranici STEAM centar i Instagramu steamcentarosijek.

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

  • Geografski opseg - Država:

    Hrvatska

  • Vrsta inicijative:

    Lokalna inicijativa