Digitalna znanja

Primjeri dobrih praksi

Podijeli:

13. 10. 2023.

Žene u ICT Boot kampovima

Zaklada eSkills Malta zauzima proaktivan pristup poticanju rodne uključivosti u području informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) putem godišnjeg programa Women in ICT Bootcamps. Ova pedantno organizirana događanja služe kao ključne platforme za prenošenje ključnih programa obuke osmišljenih posebno za djevojčice i žene. Glavni je cilj naoružati ih osnovnim vještinama i znanjem, olakšati im ulazak u karijere u području IKT-a ili omogućiti mogućnosti usavršavanja.

Jedna značajna značajka ovih bootcamps je uključivanje Ženski u Tech Coaching Program, specijalizirana inicijativa usmjerena na mentorstvo i treniranje žena u zamršenim područjima tehnologije. Ovaj prilagođeni coaching služi kao vodeće svjetlo, nudeći uvide i podršku prilagođenu jedinstvenim izazovima i mogućnostima s kojima se žene mogu susresti u tehnološkom krajoliku.

Prepoznajući ključnu ulogu koju nastavnici i nastavnici imaju u oblikovanju budućnosti, još jedan aspekt Žene u ICT Bootcamps-u usmjeren je na poboljšanje digitalnih vještina i kompetencija ženskih odgojitelja i nastavnika. Ovaj segment prepoznaje transformativnu moć digitalne pismenosti u obrazovnoj sferi i nastoji osnažiti nastavnice s vještinama potrebnima za učinkovito snalaženje u digitalnom okruženju.

Nadalje, u okviru kampera napori se ulažu u usavršavanje žena s digitalnim vještinama za poboljšanu zapošljivost. U tehnološkom okruženju koje se brzo razvija kontinuirano usavršavanje ključno je za profesionalni rast. Ti programi pružaju ženama sredstva za poboljšanje njihovih digitalnih vještina, čineći ih konkurentnijima i prilagodljivijima na tržištu rada koje se stalno mijenja.

Posebno značajan aspekt Žene u ICT Bootcamps je sveobuhvatna ponuda cjelovitih društvenih medija marketinških tečajeva za pokretanje vašeg malog poslovanja. Prepoznajući ključnu ulogu društvenih medija u suvremenim poslovnim nastojanjima, ovi tečajevi pružaju holističko razumijevanje marketinških strategija društvenih medija. Time se žene osnažuju ne samo za snalaženje u području digitalnog marketinga, već i za pokretanje poduzetničkih putovanja pokretanjem malih poduzeća.

Popularnost i uspjeh ovih bootcamps vidljivi su u njihovim dosljedno visokim stopama posjećenosti. Sudionici pronalaze ogromnu vrijednost u raznolikom nizu tema koje pokrivaju različite aspekte ICT krajolika. Dinamično i zanimljivo ozračje stvoreno u okviru tih događaja potiče osjećaj zajedništva i potpore, čime se dodatno poboljšava cjelokupno iskustvo učenja.

U suštini, Women in ICT Bootcamps orkestrirana od strane zaklade eSkills Malta stoje kao dinamične platforme za osnaživanje i razvoj vještina. Rješavanjem posebnih potreba i izazova s kojima se suočavaju žene u području IKT-a ti godišnji događaji znatno doprinose premošćivanju razlika među spolovima u tehnologiji. Kroz mentorstvo, mogućnosti usavršavanja i ciljane tečajeve, bootcampovi utjelovljuju predanost Zaklade stvaranju uključivijeg i raznolikijeg okruženja u području informacijske i komunikacijske tehnologije.

Saznaj više

 • Poveznica na web stranicu:

 • Ciljana publika:

  Digitalne vještine za sve

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

 • Geografski opseg - Država:

  Malta

 • Razina digitalnih vještina:

  Osnovno

 • Vrsta inicijative:

  Lokalna inicijativa

 • Vrsta financiranja:

  Public

 • Datum početka:

  01.01.1970

 • Datum završetka:

  01.01.1970