Nazad

Novosti

Podijeli:

11. 10. 2023.

Već 4171 zaposlenik mikropoduzeća i malih poduzeća unaprijedio je svoje digitalne vještine uz potporu fondova EU-a

Latvijsko udruženje za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (LIKTA) poziva mala i mikropoduzeća te samozaposlene osobe da sudjeluju samo do 31. prosinca u projektu osposobljavanja „Osposobljavanje malih i mikropoduzeća za razvoj inovacija i digitalnih tehnologija u Latviji” (projekt br. 1.2.2.3/16/I/002), koji se provodi u suradnji sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje (CFLA).

Od početka projekta do 1. listopada 2023. 4171 zaposlenik malih i mikropoduzeća povećao je svoje digitalne vještine sufinanciranjem iz fondova EU-a. Najposjećeniji tečajevi u posljednjih pola godine bili su „Poboljšanje rezultata pretraživanja web stranica pomoću SEO tehnologija”, „IKT rješenja za financijsko upravljanje”, „Računalno računovodstvo”, „Facebook mogućnosti za promociju poslovanja”, „Instagram platforma za promociju poslovanja – stručni tečaj”, „Priprema prijave PDV-a i grupiranje aktivnosti u Jumisu” i dr. U 2023. postoje i četiri nova tečaja: „Instagram platforma za promicanje poslovanja – tečaj na stručnoj razini”, „Digitalizirano upravljanje osobljem u društvu Jumis Personnel”, „Osnove 3D dizajna s Trimble SketchUp Pro” i „Priprema prijave PDV-a i grupiranje aktivnosti u Jumisu”.  Više informacija o sadržaju tečaja i planiranom kalendaru tečaja možete pronaći ovdje.

Projekt se provodi u okviru aktivnosti Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj 1.2.2.3. Potpora osposobljavanju i osposobljavanju u području IKT-a i netehnoloških tehnologija kako bi se privukli ulagači.

Cilj projekta je promicanje razumijevanja poduzetnika o inovacijama i povećanje kvalifikacija zaposlenika i samozaposlenih osoba u malim i mikropoduzećima, čime se promiče uvođenje tehnoloških inovacija i povećava učinkovitost i produktivnost rada.

Više informacija o projektu dostupno je ovdje.

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Latvija

  • Vrsta inicijative:

    Nacionalna inicijativa