Nazad

Aktualno

Podijeli:

06. 04. 2023.

STEM FEST Slavonija

Program za djecu, mlade, obitelji, ljubitelje STEM-a

STEM FEST Slavonija dvodnevni je javni događaj čija je svrha popularizirati znanost kroz STEM pristup kod djece, mladih i opće popularizacije građana u četiri slavonske županije. Događaj će se održavati u četiri grada u Slavoniji – u Požegi, Vukovaru, Virovitici i Slavonskom brodu.

Aktivnost je dio projekta Kreativna STEM revolucija u Slavoniji koji provodi Dječji kreativni centar DOKKICA iz Osijeka u partnerstvu s Udrugom za razvoj zajednice Kreaktiva, Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Građevinskim i arhitektonskim fakultetom Osijek, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek i Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar.

Događaj je organiziran tako da se prvi dan manifestacije provode STEM radionice za organizirane grupe učenika osnovnih škola, a nakon toga u okviru programske aktivnosti STEM FAMILY roditelji i djeca će moći sudjelovati u različitim STEM aktivnostima. Za drugi dan manifestacije planira se predstavljanje projekta Kreativna STEM revolucija u Slavoniji i jedinstvenih STEM učila koje je osmislio projektni tim u sastavu predstavnika nositelja i partnera projekta.

Poslije toga, prema rasporedu, planirana je STEMOLOVKA – susret predstavnika, ustanova, tvrtki, udruga i pojedinaca koji djeluju u području STEM-a. Nakon toga slijede radionice za organizirane grupe učenike srednjih škola te tribina za mlade “Kako znanost mijenja svijet” na kojoj će gostovati astrofizičarka prof. dr. sc. Vernesa Smolčić. Nakon tribine slijede aktivnosti za sve, nazvane PROBAJ STEM.

Na manifestaciji će se organizacijskom timu pridružiti predstavnici osječke IT tvrtke ORQA koji će posjetiteljima predstaviti najnoviji proizvod edukacijski STEM komplet za djecu koji sadrži elemente za sastavljanje edukacijskog drona za upravljanje uz pomoć FPV video naočala.

Više o projektu potražite na mrežnom odredištu: na www.stemslavonija.eu


 

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

  • Geografski opseg - Država:

    Hrvatska

  • Vrsta inicijative:

    Regionalna inicijativa