Nazad

Novosti

Podijeli:

29. 03. 2023.

Posljednji dani za prijavu za Europske nagrade za digitalne vještine

Još samo nekoliko dana za prijavu na prestižne Europske nagrade za digitalne vještine 2023. Inicijativa kojom se nagrađuju organizacije koje pomažu Europljanima da steknu potrebne digitalne vještine za život i rad završava 8. travnja.

Ove godine ponovno se dodjeljuju prestižne europske nagrade za digitalne vještine, inicijativa Europske komisije čiji je cilj nagraditi dobre prakse koje pomažu Europljanima da steknu digitalne vještine koje su im potrebne za život i rad. Ostalo je samo nekoliko dana za slanje prijava: rok je 8. travnja EOB, pa ako razmišljate o prijavi, sada je trenutak za početak pisanja!

Tim za digitalne vještine i platforme već je primio velik broj zanimljivih projekata i inicijativa iz cijele Europe u pet kategorija nagrada:  

• Osnaživanje mladih u digitalnom sektoru
• digitalno usavršavanje @ Work
• digitalne vještine za obrazovanje
• uključivanje u digitalni svijet
• žene u karijerama u području IKT-a

Organizacije svih vrsta mogu se prijaviti pod uvjetom da barem jedan podnositelj zahtjeva ima sjedište u državi članici EU-a: građanske inicijative, sveučilišta, projekti koje financira EU, javni i privatni subjekti te neprofitni subjekti mogu sudjelovati i dobiti priznanje za svoj aktivni doprinos podupiranju ciljeva digitalnog desetljeća koje je postavila Europska komisija.

Nagrade su usmjerene na digitalne vještine, na svim razinama i za sve; neovisno o tome vodi li vaša organizacija tečajeve o osnovnim digitalnim vještinama ili osposobljava i certificira digitalne stručnjake ili podupire digitalno usavršavanje i prekvalifikaciju stručnjaka u svim sektorima, potičemo vas da se prijavite.

Kako biste jasno razumjeli jesu li vaš projekt ili inicijativa prihvatljivi i kako biste saznali u koju biste ih kategoriju trebali uključiti, pozivamo vas da pročitate odjeljak Kako se prijaviti i provjerite stranicu s najčešćim pitanjima, na kojoj se nadamo da ćete pronaći odgovore na mnoga pitanja koja možda imate.

Svaki projekt ili inicijativa može se predstaviti u samo jednoj od pet kategorija, a podnositelji prijave moći će detaljno opisati koji su njihovi ciljevi i kakav učinak imaju na nedostatak digitalnih vještina u svojem konkretnom području djelovanja. Među kriterijima za uspješnu prijavu bit će inovativan karakter projekta, komunikacijske aktivnosti koje se provode kako bi se maksimizirao doseg, pozornost na održivost i skalabilnost projekta, ali i mjere koje se poduzimaju kako bi se osiguralo uključivanje ljudi svih sposobnosti i svih društvenih i kulturnih pozadina.

Finaliste ćemo objaviti nakon 25. svibnja, a pobjednike u lipnju – zato ostanite ugođeni!  
Ako ste znatiželjni znati tko je osvojio prethodna izdanja nagrada, pogledajte stranicu posvećenu prošlim pobjednicima i inspirirajte se njihovim projektima.
 

Sretno svim sudionicima!

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

  • Vrsta inicijative:

    Institucionalna inicijativa EU-a