OBJAVLJENO 20. 06. 2022.

EU Code Week

EU Code Week europska je grassroots inicijativa koja se organizira u listopadu svake godine. Tjedan kodiranja ima za cilj probuditi interes građana, a posebno djece i tinejdžera za kodiranje, računalno razmišljanje, robotiku i srodne digitalne vještine. Svake godine u inicijativi sudjeluju milijuni sudionika, uključujući škole, institucije i ljude svih dobi, kultura i podrijetla.

EU tjedan kodiranja vode volonteri. Aktivnosti organiziraju učitelji, treneri, privatne tvrtke, nevladine organizacije i mnoga druga tijela i entuzijasti kodiranja, kojima je cilj omogućiti programiranje i kodiranje svima, od djece i mladih do roditelja i starijih osoba. EU Code Week podržavaju i Europska komisija i ministarstva obrazovanja zemalja članica EU-a, uključujući susjedne zemlje zapadnog Balkana.

Primarna ciljna skupina su učitelji, bez obzira na predmet koji predaju i prethodno znanje o kodiranju, koji bi svoje učenike željeli upoznati s računalnim razmišljanjem.

EU Code Week nudi vodiče, planove lekcija, teach i učenje kao i besplatni tečajevi obuke za nastavnike.

Tijekom EU tjedna kodiranja sudionici imaju priliku istražiti što su zapravo računalno razmišljanje, kodiranje, robotika i računalne vještine. Naučit će više o digitalnim vještinama i zašto su one važne – i zabaviti se dok petljaju po hardveru.

Saznaj više

 • Poveznica na web stranicu:

 • Ciljana publika:

  Digitalne vještine za sve

  Digitalne vještine u obrazovanju.

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

  Razvoj web aplikacija

  Softver

  Računalstvo u oblaku

 • Geografski opseg - Država:

  Europska Unija

 • Razina digitalnih vještina:

  Osnovno

 • Vrsta inicijative:

  Institucionalna inicijativa EU-a