20. 03. 2023.

HUP traži edukatora za ESG

Poziv za dostavu ponuda

Hrvatska udruga poslodavaca kreće u organizaciju edukacija koje prate trenutne globalne trendove, a koje će se članovima pružati po komercijalnom principu, uz naplatu naknade za tematske edukacije. Ove će se usluge organizirati u suradnji s renomiranim stručnim tvrtkama, u pravilu članovima HUP-a, s ciljem pružanja relevantne i kvalitetne edukacije tvrtkama članovima po konkurentnim cijenama.

S tim ciljem HUP poziva zainteresirane tvrtke da se jave s ponudom za organizaciju edukacije na temu normi za okoliš, društvo i upravljanje (ESG) koje su relevantne za obveznike nefinancijskog izvještavanja, ali i za sve ostale tvrtke koje se u postojećim ili potencijalnim novim dobavnim lancima moraju prilagođavati zahtjevima ESG standarda.

Cilj Poziva je izabrati stručnog i priznatog stručnjaka – trgovačko društvo koje članicama HUP-a može pružiti stručan, sveobuhvatan i konkretan pregled zahtjeva koje pred tržišta i trgovačka društva postavljaju ESG standardi i prakse. Očekuje se da ta tvrtka ima iskusan tim u području poslovnog, financijskog i ESG savjetovanja te da ima iskustvo u pružanju savjetodavnih i edukacijskih usluga u području ESG-a.

Tim mora imati iskustva i poznavanje hrvatskog i EU tržišta i zakonodavstva, posebice s naglaskom na trendove i najave u području nefinancijskog izvještavanja. Uz poznavanje trendova i kretanja na cjelokupnom tržištu EU-a, dodatan naglasak će se staviti i na poznavanje i stručnost u području primjene ESG standarda i praksi na globalnoj razini i načina na koji će se one odraziti na poslovanje trgovačkih društava u EU. HUP od edukacije traži da bude segmentirana po sektorima (podloga tome je popis granskih udruga HUP-a) te da bude organizirana za grupe od najviše 20 polaznika.

HUP zadržava pravo samostalnog izbora najboljeg ponuđača, ali i pravo izbora više izvođača za pružanje predmetnih usluga u dužem razdoblju. Rok za dostavu ponuda je deset radnih dana (do kraja ožujka) a više pojedinosti o Pozivu, pročitajte ovdje.