Nazad

Aktualno

Podijeli:

15. 05. 2023.

Održano državno natjecanje učenika strukovnih škola

WorldSkills Croatia 2023. - u Zagrebu

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je krajem prošlog tjedna organizirala Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023. Riječ je o događaju koji je okupio 400 najboljih učenika iz 200 strukovnih škola, koji su nastupili na natjecanjima uz pratnju i podršku nastavnika, u 46 strukovnih disciplina.

Natjecalo se u tradicionalnim strukama kao što su frizerstvo, zidarstvo, pekarstvo i cvjećarstvo, pa do suvremenih disciplina poput administracije IT sustava, CNC i CAD-CAM tehnologija ili interdisciplinarnih disciplina poput robotike. Ove godine natjecalo se u i u dvije nove discipline: Nutri-vita i Turistička destinacija. 

WorldSkills Croatia povezuje strukovne škole i poslodavce koji u svojoj djelatnosti koriste tehnologiju, proizvode ili pružaju usluge u datoj struci te zapošljavaju učenike koji su završili srodne strukovne škole.

Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja. U tu svrhu Agencija koristi i sredstva više od 40 milijuna kuna vrijednog ESF-ova projekta čiji je cilj povećati privlačnost i društveni ugled strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja. Foto: Agencija za strukovno obrazovanje

Više pojedinosti


 

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

 • Razina digitalnih vještina:

  Srednja

 • Geografski opseg - Država:

  Hrvatska

 • Vrsta inicijative:

  Nacionalna inicijativa