Nazad

Aktualno

Podijeli:

25. 04. 2023.

Partnerstvo za vještine u svemirskom sektoru

Partnerstvo za vještine u svemirskom sektoru konkretna je provedba Pakta za vještine, vodeće inicijative u okviru Europskog programa vještina.

Uz potporu Europske Komisije, danas je u Uniji pokrenuto Partnerstvo vještina za svemirski sektor – posvećeno podacima, uslugama i aplikacijama. Cilj je tog partnerstva osnažiti radnike vještinama potrebnim za razvoj budućih inovacija i postizanje ciljeva Svemirske strategije Europske unije.

Konkretno, partnerstvo će promicati suradnju između svemirske industrije, centara za obuku, akademske zajednice i drugih partnera; privući će mlade stručnjake; razvijati nove i postojeće regionalne inicijative i doprinositi drugim programima obuke, kao što su Copernicus akademija, Copernicus Relays i druge aktivnosti koje se provode u okviru inicijative CASSINI. Ovo novo partnerstvo nadopunjuje postojeće Partnerstvo za vještine u zrakoplovstvu i obrani.

Rastom potreba za razvojem svemirskih rješenja za razne industrijske sektore, očekuje se da će se svemirsko tržište udvostručiti svoju veličinu i dosegunti prihode od preko 80 milijardi eura do 2030. godine.

Partnerstvo za vještine za svemirski sektor konkretna je provedba Pakta za vještine, vodeće inicijative u okviru Europskog programa vještina.

Više pojedinosti


 

Saznaj više