Nazad

Aktualno

Podijeli:

28. 06. 2023.

Ljetna škola: Summer starts with ESG

Projekt Zagrebačke banke i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Zagrebačka banka i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ovog su tjedna pokrenuli ljetnu školu pod nazivom Summer starts with ESG. Od 26. do 30. lipnja 43 studenta će se kroz klasična predavanja te studije slučajeva i primjere iz prakse upoznati s konceptom ESG-a.

S ciljem educiranja mladih, njihovog osvještavanja o važnosti ESG tema, ali i konkretne pripreme za poslovni svijet čiji je ESG neizostavni dio, neovisno o sektorima i funkcijama unutar industrija, Zagrebačka banka je u suradnji s EFZG-om okupila profesore i stručnjake kako bi im prenijeli relevantna znanja. Kao dio UniCredit Grupe, Zagrebačka banka je u potpunosti predana održivom stvaranju vrijednosti za sve svoje dionike, dok je okolišno, društveno i korporativno upravljanje (ESG) integrirano u poslovne strategije Banke.

Kroz pet dana, polaznici će se upoznati sa svakom od komponenti ESG-a. Prva tri dana posvećena su upoznavanju s dijelovima ESG koncepta kroz E-day, S-day te G-day, dok će četvrti dan biti posvećen temi digitalizacije financijske industrije, zelenih financija te zelenih obveznica. Posljednji dan ljetne škole polaznici će sudjelovati na radionicama u prostoru Zagrebačke banke.

Osim profesora Ekonomskog fakulteta, predavanja će održati predstavnici Zagrebačke banke te partnerskih organizacija, uključujući Encro, Humana Nova, Syntio, Ministarstvo financija, Greengreen Advisory, AZ fond i ZB Invest.
S obzirom na važnost ESG koncepta ovo je drugi projekt na ESG temu koji Zagrebačka banka provodi u suradnji s Ekonomskim fakultetom Zagreb. U sklopu projekta „Održivi razvoj u tvojim rukama“ 2021. godine organizirane su radionice te studentsko natjecanje za najbolji projektni prijedlog vezan uz održivost. Ljetna škola „Summer starts with ESG“ novi je projekt kojim će se nove generacije studenata upoznati s nužnim i bitnim ESG modelom.

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

 • Razina digitalnih vještina:

  Napredno

 • Geografski opseg - Država:

  Hrvatska

 • Vrsta inicijative:

  Lokalna inicijativa