Nazad

Aktualno

Podijeli:

17. 04. 2023.

Filozofija i umjetna inteligencija

FER i Filozofski pokreću studij primijenjene kognitivne znanosti

Fakultet elektortehnike i računarstva i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu zajednički pokreću interdiscipliniarni studij nazvan Primijenjena kognitivna znanost. Prva generacija studenata upisuje se početkom slijedeće školske godine, najesen.

Kognitivna znanost jedna je od najsloženijih i najbrže rastućih znanstvenih disciplina, a temeljni joj je cilj istražiti i opisati složenost ljudskoga uma. Sastoji se od šest različitih disciplina i polja znanosti koja se, interdisciplinarno, kombiniraju u jednu. To su lingvistika, psihologija, umjetna inteligencija, antropologija, neuroznanost i filozofija.

Program će biti predstavljen u četvrtak 20. travnja, a predstaviti će ga nastavnici ovog studija, kao i gostujući znanstvenik Todd Oakle. Predstavljanje će početi u 17:30 sati, u dvorani A-105 na zagrebačkom Filozofskom fakultetu u Ulici Ivana Lučića 3, a dolazak se mora najaviti profesorici Renati Gelg na adresu e-pošte: rgeld@ffzg.hr.

Studij Primijenjena kognitivna znanost izvoditi će se na hrvatskom i engleskom jeziku. Karijere magistra za primijenjenu kognitivnu znanost mogu se ostvariti u područjima umjetne inteligencije, analize podataka, jezične analize, kognitivne robotike, vizualizacije, digitalne komunikacije, obrazovnih tehnologija, dizajna igara, dizajna multimedija, dizajna i razvoja proizvoda, ljudskih resursa, upravljanja projektima, razvoja softvera, korisničkoga iskustva, istraživanja i razvoja te inovacija u širem smislu.

Više pojedinosti

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Umjetna inteligencija

 • Razina digitalnih vještina:

  Stručnjak za digitalni sektor

 • Geografski opseg - Država:

  Hrvatska

 • Vrsta inicijative:

  Lokalna inicijativa