Nazad

Novosti

Podijeli:

08. 12. 2022.

Godišnje nagrade WOMEN4IT dodijeljene u Latviji

godišnja konferencija LIKTA-e uručila je nagradu u kategoriji Žene za IT.

Dana 7. prosinca,na godišnjoj konferenciji Digital Essentials 2023 latvijskog udruženja za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (LIKTA), petnaesti put dodijeljena je Nagrada za industriju informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – Platinum miš. Konferencija je okupila više od 100 sudionika uživo, a uživo je pratilo više od 1000 gledatelja.

Po prvi put, LIKTA je u suradnji s Rigom TechGirls i projektom Women4IT uručila nagradu u kategoriji „Žene za IT – Promicanje angažmana žena u digitalnim radovima i IT-u”, gdje je među tri finalista – „If PC Insurance AS Latvijas filiāle”, SIA „Mitigate” i SIA „Accenture”, nagrada dodijeljena SIA-i „Accenture” za aktivno privlačenje žena u sektor IKT-a i organizaciju programa osposobljavanja „She Goes Tech”.

Tržište rada zahtijeva IT stručnjake, bez kojih je digitalna transformacija nezamisliva. Jedan od načina za povećanje broja stručnjaka je aktivnije privlačenje žena. Teško je započeti posao u industriji bez prethodnog znanja, pa osposobljavanje igra važnu ulogu. Ona ide tech jedan je od prvih programa u Latviji koji ženama daje priliku da steknu potrebne vještine za daljnje osposobljavanje kako bi kasnije ušli u IT sektor.

Kategorija„Platin miševi” „Žene za IT – promicanje sudjelovanja žena u digitalnim radovima i IT-u” ima za cilj istaknuti organizacije koje promiču i podupiru povećanje udjela i važnosti žena u IKT-u. Nagrada u ovoj kategoriji najavljena je u suradnji s Rigom TechGirls, koja svakodnevno promiče uključivanje žena u IT sektor organiziranjem osposobljavanja i raznih mjera potpore za žene koje žele započeti karijeru u području IT-a, te projektom Women4IT, koji je međunarodni partnerski projekt financiran u okviru Programa zapošljavanja mladih norveške, islandske i Lihtenštajnske zaklade i čiji je cilj promicanje uključenosti mladih žena u zanimanja u području IKT-a i digitalna radna mjesta.

Više informacija o finalistima Platinum miša možete pronaći ovdje.

Nagrada „Žene za IT – promicanje uključenosti žena u digitalna djela i IT” dodijeljena je u Latviji u okviru projekta WOMEN4IT (br. 2017 – 1-094). Financira se u okviru Programa zapošljavanja mladih norveške, islandske i lihtenštajnske zaklade, a cilj mu je promicanje sudjelovanja mladih žena u zanimanjima u području IKT-a i digitalnim poslovima.

© LIKTA

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Latvija

  • Vrsta inicijative:

    Nacionalna inicijativa