05. 05. 2023.

Europske nagrade za digitalne vještine 2023.: Zaprimljeno je 330 prijava!

Za dodjelu Europskih nagrada za digitalne vještine 2023. zaprimljeno je nevjerojatno 330 prijava. S 93 aplikacije za digitalne vještine za obrazovanje, 88 za uključivanje u digitalni svijet, 60 u području digitalnog usavršavanja @ Work, 36 za žene u karijerama u području IKT-a i 52 u području osnaživanja mladih u digitalnom sektoru, jasno je da budućnost digitalnih vještina izgleda svjetlije nego ikad prije.

Za dodjelu Europskih nagrada za digitalne vještine 2023. zaprimljeno je ukupno 330 prijava.

S 93 aplikacije u području digitalnih vještina za obrazovanje, 88 in Inclusion in the Digital World, 60 u digitalnom usavršavanju @ Work, 36 za žene u karijerama u području IKT-ai 52 u području osnaživanja mladih u digitalnom sektoru, jasno je da budućnost digitalnih vještina izgleda svjetlije nego ikad prije.

Italija preuzima vodeću ulogu s 83 zahtjeva, a slijede je Španjolska sa 60 i Portugal s 52 zahtjeva. Ostale zemlje kao što su Austrija, Belgija, Njemačka i Grčka podnijele su sličan broj zahtjeva, u rasponu od 30 do 35. Francuska, Poljska i Rumunjska podnijele su po 25 prijava, zaokružujući prvih deset zemalja s najviše prijava.

Bilo je nevjerojatno čitati o brojnim inovativnim projektima u području digitalnih vještina koji se svake godine organiziraju u Europi na razini EU-a te na nacionalnoj i regionalnoj razini. Bilo je lijepo vidjeti tako veliki entuzijazam i izazovno odabrati najbolje kao finaliste. Jedan od istaknutih detalja je inspirativan broj projekata za potporu ukrajinskim izbjeglicama. Posebna pozornost posvetit će se tim inicijativama.

Finalisti za izdanje 2023. bit će objavljeni u utorak, 30. svibnja tijekom online ceremonije EDSA23. Uskoro će se otvoriti prijave za sudjelovanje na internetskom događanju, a uskoro će biti razmijenjeno više detalja. Ostanite povezani i pretplatite se na digitalne vještine i radna mjesta Digest kako biste saznali sljedeća ažuriranja #EDSA23.

Zahvaljujući svim organizacijama koje su prijavile svoje projekte za nagrade, veselimo se proslaviti finaliste sa svima vama.

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

  • Vrsta inicijative:

    Institucionalna inicijativa EU-a