Nazad

Aktualno

Podijeli:

31. 03. 2023.

Online tržnica za STEM područje

STEMI MARKETPLACE - "NETFLIX ZA OBRAZOVANJE"

Stemi, zagrebačka tehno – edukacijska tvrtka predstavila je danas novu platofmru – Stemi marketplace, fokusiranu na pripremu učenika u školama za poslove budućnosti. Platforma je predstavljena na najvećem svjetskom sajmu edukacijskih tehnologija u Londonu, Bett.

Bett je sajam edukacijskih tehnologija s tradicijom od 36 godina, a okuplja više od 600 EdTech kompanija iz 123 zemlje. Na sajmu prisutno je i petnaestak ministarstava obrazovanja a uz to, taj događaj posjećuje i više od 30.000 ljudi iz struke.

Edukacijska platforma Stemi LAB, tehnološko rješenje za stvaranje jedinstvenih obrazovnih iskustava u učionicama koje simuliraju rad u tehnološkim tvrtkama, proširena je s platformom Stemi marketplace, te se na taj način otvara drugim organizacijama koje razvijaju vlastite STEM programe. Među prvim korisnicima je američka tvrtka Milestone C koja je prebacila svojih devet programa na STEMI marketplace.

Otvaranjem platforme drugim organizacijama Stemi radi novi korak i postaje obrazovni Netflix. Foto: Stemi

Tvrtka Stemi je početkom 2023 potpisala ugovor s novim partnerom, Stokes Education, koji će također svoje programe namijenjene srednjim školama i fakultetima pružati kroz Stemi marketplace. Stokes Education je fokusiran na STEM obrazovanje i Stokes Robotics, fokusiran na robotska rješenja.

“Otvaranjem platforme drugim organizacijama Stemi radi novi korak i postaje obrazovni Netflix. Time se otvaraju novi izvori prihoda, širi se ponuda programa i sadržaja za škole te ubrzava ulazak u nove škole i na nova tržišta. Sve to je popraćeno i izvrsnim poslovnim rezultatima gdje smo nastavili rasti više od 100% u usporedbi na prethodnu godinu a u Hrvatskoj smo prisutni u 20% škola” ističe Marin Trošelj, direktor STEMI-ja.

Stemi marketplace (dio Stemi LAB) sada pokriva glavna tehnološka područja na kojima se bazira moderna industrija: robotika, internet stvari, umjetna inteligencija, znanost o podacima, dronovi, zrakoplovstvo, razvoj web i mobilnih aplikacija. Prednost Stemia je da može ponuditi personalizirana rješenja za škole ovisno tehničkim vještinama ili kompetencijama koje žele razvijati kod svojih učenika.

Nova godina za Stemi znači i iskorak na novo tržište Indonezije. Tvrtka je potpisala ugovor s organizacijom Koding Next, najvećom školom za kodiranje i računalno programiranje u jugoistočnoj Aziji koja je osnovana je 2015. godine i fokusirana je na specijalizirane programe za računalno programiranje (“coding school”). Koding Next će u sklopu svojih radionica implementirati STEMI AI program.

Više pojedinosti


 

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

 • Razina digitalnih vještina:

  Srednja

 • Geografski opseg - Država:

  Europska Unija

 • Vrsta inicijative:

  Međunarodna inicijativa