10. 10. 2023.

ESCO v1.2: Savjetovanje o prethodnom puštanju

Komisija traži povratne informacije o predstojećoj glavnoj verziji ESCO-a (v1.2) u svibnju 2024. putem nacrta savjetovanja prije objave. Ostavite svoje primjedbe do petka, 20. listopada 2023.

ESCO (Europske vještine, kompetencije, kvalifikacije i zanimanja) europska je višejezična klasifikacija vještina, kompetencija i zanimanja. Služi kao referentni vodič kojim se definiraju i kategoriziraju radne uloge i vještine ključne za tržište rada i obrazovni sektor EU-a. U očekivanju predstojeće glavne verzije ESCO-a (v1.2) u svibnju 2024. Europska komisija traži povratne informacije i komentare. Ovo izdanje, usklađeno s Europskom godinom vještina, uvodi nove koncepte zanimanja, vještina i znanja, odražavajući dinamične promjene na europskom tržištu rada i obrazovnom okruženju.

Vaše povratne informacije su važne!

Europska komisija poziva vanjske povratne informacije o predloženim i izmijenjenim konceptima do 20. listopada 2023. Vaš će uvid utjecati na sadržaj savjetovanja u okviru programa ESCO v1.2 i pridonijeti oblikovanju budućnosti vještina, kompetencija, kvalifikacija i zanimanja u Europi.

Otkrijte kako doprinijeti i stvoriti osnaženiju i otporniju radnu snagu u Europi.

© Europska komisija

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Osnovno

    Srednja

    Napredno

    Stručnjak za digitalni sektor

  • Geografski opseg - Država:

    Europska Unija

  • Vrsta inicijative:

    Institucionalna inicijativa EU-a