Nazad

Aktualno

Podijeli:

02. 05. 2023.

Stručna edukacija za sve koji žele biti programeri

Šest tjedana predavanja, vježbi i - izrade vlastite aplikacije

Udruga Digitalna Dalmacija objavila je dovršetak stručne edukacije za sve koji su željeli nadograditi i usavršiti vještine potrebne za karijeru programera – ove godine u REACT  tehnologiji. Tečaj je pohađalo sedamdeset mladih polaznika koji sada aktivno rade na završnom zadatku – razvoju vlastite aplikacije.

Zadatak je kreirati aplikaciju “Azil za životinje” i tako pružiti građanima jednostavan pristup informacijama o azilu: novosti o životinjama, udomljavanju, volontiranju i druge korisne informacije. Osim stjecanja vrijednog praktičnog iskustva, polaznici će kreirati konkretnu aplikaciju koju će moći istaknuti u svojim životopisima i prezentirati na razgovoru za posao što će im svakako omogućiti da se istaknu na konkurentnom IT tržištu.

Cilj JUNIOR Dev edukacije koju organizira udruga Digitalna Dalmacija je povećanje zapošljivosti polaznika u IT tvrtkama, pa su polaznici učili i kako odmah dobiti posao i kako se svidjeti poslodavcu.

Jedna od posebitosti JUNIOR Dev tečaja je prilika razgovora za posao u splitskim IT tvrtkama partnerima, a čak četvero prošlogodišnjih polaznika su se odlično predstavili i dobili posao. Mia Lerinc i troje studenata Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) u Splitu Toni Jakovčević, Duje Miljević i Marino Jurić prošle su se godine po završetku tečaja zaposlili u splitskoj IT tvrtki NAIS – Niko Airport Information System. Inače Mia Lerinc je inženjerka geodezije i prošlogodišnji JUNIOR Dev tečaj je iskoristila kako bi ojačala svoje znanje programiranja i prekvalificirala se u IT struku i zanimanje developera.

Na tečaj se prijavilo 140 zainteresiranih, te je selekcijski postupak prošlo njih 70. Tečaj JUNIOR Dev pokrenut je kako bi se nadomjestili nedostaci u razini kompetencija koje škole i obrazovni sustav pružaju u odnosu na ono što tvrtke traže od svojih zaposlenika. Digitalna Dalmacija je s partnerima Codeasy i Codemage – dvije splitske IT tvrtke te udrugom Split Tech City organizirala ovaj šestotjedni tečaj. Polaznici su radili na praktičnim primjerima iz stvarnog života.

Više pojedinosti


 

Saznaj više