Nazad

Aktualno

Podijeli:

06. 06. 2023.

Edukativna radionica: Kako upravljati intelektualnim vlasništvom u poduzetništvu

Organizira Odjel za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore

Odjel za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore organizira radionicu Kako upravljati intelektualnim vlasništvom u poduzetništvu. Edukacija će se održati u srijedu, 14. lipnja, od 9 do 13 sati u Vijećnici HGK (Rooseveltov trg 2) u Zagrebu.

Cilj radionice je educiranje dionika poslovne zajednice o mogućnostima koje intelektualno vlasništvo nudi poduzećima temeljenim na znanju i inovacijama te u kreativnim i kulturnim industrijama. Objasniti će se važnost dobrih strategija upravljanja intelektualnim vlasništvom, a namjera je potaknuti poslovnu i akademsku zajednicu na zaštitu svojih izuma i drugih registriranih intelektualnih tvorevina te brigu o autorskim djelima i predmetima srodnih prava, osobito u digitalnom okružju, kako bi se bolje zaštitilo i hrvatsko gospodarstvo.

Predavač je Romana Matanovac Vučković, redovna profesorica Pravnog fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koja predaje i na Muzičkoj akademiji te na Akademiji dramske umjetnosti, a bila je voditeljica radne skupine za izradu novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Za poslovne subjekte koji plaćaju članarinu HGK, sudjelovanje je uključeno u članarinu, dok je za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, obrte i druge nečlanice cijena 53 EUR + PDV po polazniku.

Prijava sudjelovanja: najkasnije do utorka, 13. lipnja, do 12 sati.

Romana Matanovac Vučković, redovna profesorica Pravnog fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Foto: HGK

 

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Napredno

  • Geografski opseg - Država:

    Hrvatska

  • Vrsta inicijative:

    Nacionalna inicijativa