Nazad

Aktualno

Podijeli:

16. 10. 2023.

Digitalizacija Državne škole za javnu upravu

Uvođenje sustava za e-učenje

U prostoru Državne škole za javnu upravu održan je Okrugli stol projekta „Povećanje kvalitete javnih usluga kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti edukacija za službenike javnog sektora u organizaciji DŠJU“.

Cilj okruglog stola bio je svim zainteresiranim relevantnim dionicima predstaviti dosad realizirane projektne aktivnosti i rezultate u okviru provedbe ugovora uspostave Centralnog informacijskog sustava DŠJU.

Državna škola za javnu upravu je u ovom trenutku u finalnoj fazi implementacije projektnih aktivnosti s ciljem uspostave Centralnog informacijskog sustava DŠJU. Ono što je važno naglasiti da razvoja javne uprave i osiguravanja cjeloživotnog učenja službenika javne uprave nema bez digitalizacije koja je osnovni alat za modernizaciju javne uprave. Ovim projektom nastojimo napraviti iskorak koji će biti koristan ne samo za Državnu školu za javnu upravu, nego i sva druga tijela javne uprave koja će koristiti Centralni informacijski sustav, izjavio je Rudolf Vujević, ravnatelj Državne škole za javnu upravu.

Provedba ovog projekta osigurat će usklađivanje izobrazbe državnih i javnih službenika sa strateškim ciljevima, mjerama i politikama Vlade Republike Hrvatske te uvesti poboljšani proces planiranja, provedbe, praćenja i vrednovanja izobrazbe državnih i javnih službenika.

Tim zajednice ponuditelja Infodom, Algebra i Telelink Business Services predstavili su Centralni informacijski sustav koji obuhvaća planiranje edukacija, baze znanja, portal trenera i polaznika, virtualne učionice, nativnu mobilnu aplikaciju, eLearning repozitorij i ostale mogućnosti ovog modernog sustava.

Uvođenjem sustava za e-učenje i implementacijom suvremenih rješenja u provedbi izobrazbe omogućit će se kvalitetnije poučavanje većeg broja sudionika uz racionalnije korištenje dostupnih resursa. Ujedno kvalitetnija analitika postojećih i učinkovitije planiranje budućih edukacija doprinijet će unaprjeđenju cjelokupnog sustava izobrazbe u javnoj upravi i daljnjem jačanju kompetencija službenika, što će dugoročno osigurati pružanje boljih usluga građanima.

U prostoru Državne škole za javnu upravu održan je Okrugli stol projekta „Povećanje kvalitete javnih usluga kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti edukacija za službenike javnog sektora u organizaciji DŠJU. Foto; DŠJU

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.951.370,36 EUR (14.702.600,00 kn), od čega se 1.658.664,80 EUR (12.497.210,00 kn) sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.


 

Saznaj više

  • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

    Digitalne vještine

  • Razina digitalnih vještina:

    Srednja

  • Geografski opseg - Država:

    Hrvatska

  • Vrsta inicijative:

    Nacionalna inicijativa