Nazad

Aktualno

Podijeli:

03. 04. 2023.

Besplatna predavanja o intelektualnom vlasništvu

Edukacije organizacije Enterprise Europe Network - za male poduzetnike

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva koji se obilježava 26. travnja, partneri hrvatskog konzorcija Enterprise Europe Network (EEN) organiziraju niz besplatnih događanja za male i srednje velike poduzetnike. U sklopu online predavanja, virtualnih info dana i predavanja uživo, poduzetnici će moći doznati više o inovacijama i zaštiti intelektualnog vlasništva, kao i mogućnostima financiranja projekata.

Evo pregleda navedenih događanja tijekom travnja 2023.:

STEP Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci organizira 5. travnja 2023. online predavanje na temu Zaštite intelektualnog vlasništva – TIPS & TRICKS. Webinar se održava od 10 do 12 sati putem platforme Zoom, a prijaviti se možete putem poveznice.

Virtualni info dan s detaljima programa bespovratnih sredstava koji je financiran iz Fonda za mala i srednja poduzeća (SME Fund) održat će se također u organizaciji STEP Ri 11. travnja 2023. Info dan počinje u 11 sati putem platforme Zoom, a prijaviti se možete putem poveznice.

• U Varaždinu će se 13. travnja 2023. održati Info dan intelektualnog vlasništva u sklopu kojeg će biti održana radionica Uloga intelektualnog vlasništva u poslovanju tvrtke.

Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu 14. travnja 2023. organizira online radionicu ‘Horizon IP Scan: Kako do besplatnog savjetovanja za bolje upravljanje intelektualnim vlasništvom?’. Prijaviti se možete putem poveznice.

• Tema intelektualnog vlasništva predstavit će se znanstvenicima u STEP Ri Sveučilišta u Rijeci 19. travnja 2023., kada će se uživo održati predavanje Intelektualno vlasništvo na Sveučilištima na kojem će biti riječi o intelektualnom vlasništvu s kojim se susreću znanstvenici na sveučilištima.

• Temom Budućnosti intelektualnog vlasništva bavit će se 19. travnja 2023. u Dubrovniku mreža Taftie – Europska mreža vodećih nacionalnih agencija za inovacije čiji je član Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), još jedan partner hrvatskog konzorcija EEN-a. HAMAG-BICRO ove godine također i predsjeda navedenom mrežom inovacijskih agencija.

Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu priprema više događanja s temom intelektualnog vlasništva. Predavanje Valorizacija znanja: Razumijevanje procesa i mogućnosti financiranja održat će se 21. travnja 2023. za studente, znanstvenike i poduzetnike. Prijaviti se možete putem poveznice. Na svjetski Dan intelektualnog vlasništva, 26. travnja 2023., snimit će se Podcast Inovacije i kava: Uspješne priče o inovacijama i kreativnosti iz ženske perspektive. Prijave se vrše putem poveznice. U sklopu Festivala znanosti, 28. travnja 2023. održat će se predavanje za poduzetnike, znanstvenike i širu javnost s trenutno vrlo popularnom temom Pametno korištenje umjetne inteligencije i Chat GPT-a: izazovi i mogućnosti. Prijaviti se možete putem poveznice.

Više informacija o svakom pojedinom info danu, predavanju i radionici, potražite ovdje.

Saznaj više

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

 • Razina digitalnih vještina:

  Srednja

 • Geografski opseg - Država:

  Hrvatska

 • Vrsta inicijative:

  Međunarodna inicijativa