Nazad

Aktualno

Podijeli:

14. 03. 2023.

Započeo je dugo očekivani Junior Dev

Tečaj Edukacijskog IT centra Digitalne Dalmacije

EDIT – Edukacijski IT centar Digitalne Dalmacije započeo je stručnu edukaciju za sve koji su željeli nadograditi i usavršiti svoja IT znanja i vještine potrebne za karijeru programera – ovaj puta u REACT i JavaScript tehnologiji. Cilj edukacije je znatno povećati broj kvalificiranih IT stručnjaka za postojeće i buduće IT tvrtke u Splitu.

Tečaj je osmišljen tako da se od početka prolazi kroz koncepte Reacta – programerske knjižnice JAVA jezika, a namijenjen je onima koji su upoznati s osnovnim programerskim konceptima koji su se i ispitali u testu razine poznavanja koncepata programiranja u programskim jezicima, te HTML/CSS-a.

Od 140 prijavljenih, 70 ispitanika s najbolje rješenim testovima  dobili su priliku naučiti novi programski jezik.

Predavači su profesori Goran Zaharija i Ante Bartulović višegodišnji suradnici škole EDIT CodeSchool te predavači dviju splitskih IT tvrtki, članica udruge Split Tech City: Codeasy s predavačem Denijem Ćosićem – Senior Full Stack Developerom te tvrtka Codemage s vrhunski software developerima – predavačima Dujom Šarićem, Alexom Amanzijem i Andreom Čeprnjom.

Splitska Digitalna Dalmacija omogućuje mladim sugrađanima potpuno besplatno stjecanje znanja programiranja i tako pomaže lokalnim IT tvrtkama koje nemaju dovoljno vremena raditi na edukaciji mladih developera, štedi im vrijeme za pronalazak kvalitetnih budućih zaposlenika ali i resurse. Sve to jača splitsku IT scenu koja tako potencijalno postaje i vodeća u Hrvatskoj.

Više pojedinosti