Nazad

eSkills arhiva

Podijeli:

26. 01. 2015.

Započelo treće natjecanje studenata TVZ-a u izradi mobilnih aplikacija

Studenti TVZ-a  i ove godine nastavljaju s uspješnom praksom natjecanja za razvoj aplikacija na mobilnim platformama kojeg prati izuzetno velik broj IT partnera nudeći im svoje mentorstvo. Zagreb, 26.  siječnja 2015. -  Na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu (TVZ) otvoreno je treće po redu natjecanje studenata – TVZ Mc2 2015.

Studenti TVZ-a  i ove godine nastavljaju s uspješnom praksom natjecanja za razvoj aplikacija na mobilnim platformama kojeg prati izuzetno velik broj IT partnera nudeći im svoje mentorstvo.

Zagreb, 26.  siječnja 2015. –  Na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu (TVZ) otvoreno je treće po redu natjecanje studenata – TVZ Mc2 2015.

Na otvaranju su brojnim studentima i partnerima o svojim iskustvima i preporukama govorili dizajner Tomislav Kozačinski, koji je i sam nekadašnji TVZ student te Darko Čengija,  osnivač i suvlasnik svjetski uspješne tvrtke UX Passion. U vrlo duhovitom i vizualno efektnom nastupu Tomislav je savjetovao studentima da prije svakog rada dobro upoznaju samog korisnika te njegove navike i razmišljanja. Kako je orijentacija na korisnika i osnova filozofije tvrtke UX Passion, Darko se odmah složio i u skladu s imenom tvrtke istaknuo i strast bez koje nema ni poslovne ni tehničke izvrsnosti.

Ugodno sam iznenađen brojem i kvalitetom IT partnera za čije će se mentoriranje studenti  boriti tijekom natjecanja. Iz iskustva znam kako su vrlo rijetke prilike da studenti i vrhunski profesionalci zajedno sudjeluju u finiširanju aplikacija“ izjavio je Darko Čengija, odajući tako priznanje organizatorima.

Studenti će u slijedećih mjesec dana imati prilike ugostiti predavače iz tvrtki Pet Minuta, ZIP, drap, Infinum, codeanywhere, Minus 5, SPAN, Trilix i Megatrend te će odslušati dvije dizajnerske radionice pod vodstvom dizajnera Bojana Kanižaja.

Nakon toga će, 17. ožujka, na klasičnom Speed Date druženju imati prilike formirati dizajnersko-programerski tim i od predstavnika udruge nezavisnih izvoznika softvera CISEx saznati temu natjecanja kako bi mogli započeti s radom.

Dodatnu vrijednost ovogodišnjeg natjecanja omogućila je druga partnerska udruga ZIP – Zagrebački Inkubator Poduzetništva, čiji je suosnivač Mihovil Barančić poručio: „Produbljujući suradnju s TVZ-om rado ćemo pružiti priliku natjecateljima da u našem prostorima „pitchaju“ pred potencijalnim mentorima iz partnerskih tvrtki, a onima koji će biti zainteresirani za vlastiti projekt, otvaramo ne samo naša vrate, već i kontakte“.

Uz podršku mentora, natjecatelji će radove predati do 1. svibnja, a finale će se, kao i lani održati u prostorima Hrvatske Gospodarske Komore, uz on-line odabir najboljih.

Informacije o natjecanju pratite na web stranici http://natjecanje.tvz.hr/.