Nazad

Aktualno

Podijeli:

23. 06. 2022.

Vještine 21. stoljeća na jednom mjestu

Šesta Akademija inovacija

Ljetna škola za srednjoškolce iz cijele Hrvatske, šesta Akademija inovacija održat će se od 22. do 26. kolovoza u Zagrebu, a organiziraju ga Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI), Ured UNICEF-a za Hrvatsku te Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilište VERN’ kao akademski partner. U osam različitih programa, Future skills, IT genius (početni), IT genius (napredni), Future Leader, Future Entrepreneur, Digital Skills, Robotics i Master of Debate, 180 odabranih srednjoškolaca dobit će priliku pohađati niz interaktivnih radionica na kojima ih čekaju mladi, stručni i iskusni mentori.

Cilj akademije usmjeren je na stjecanje relevantnih znanja i vještina za 21. stoljeće pa će tako sudionici moći birati hoće li razviti koncept vlastitog robota, lansirati marketinšku kampanju za digitalne medije, razraditi vlastitu poduzetničku ideju ili naučiti više o javnom nastupu te vođenju timova i projekata. Za sve učenike s prebivalištem izvan Zagreba osigurano je 30 stipendija koje pokrivaju trošak smještaja u Zagrebu tijekom trajanja programa, a organiziran je na bazi dijeljenih soba.

Tijekom šest godina održavanja, Innovation Academy broji više od 500 zadovoljnih srednjoškolaca i 18 vrhunskih predavača, a programi u okviru akademije nude polaznicima priliku da zarone u svijet inovacija, programiranja, globalnih trendova na tržištu, tehnologije te između ostalog nadograde “meke” vještine i steknu nezaboravno iskustvo na petodnevnom programu sa svojim vršnjacima. Prijave su otvorene za srednjoškolce iz cijele Hrvatske i traju do 6. srpnja, a sudjelovanje je u potpunosti besplatno.

Nakon zatvaranja prijava, žiri će pregledati sve prijave te odabrati do 180 sudionika. Svi sudionici će o rezultatima biti obaviješteni 11. srpnja.

Više informacija o programima i samoj prijavi potražite na poveznici te na društvenim mrežama UNICEF-ovog programa za mlade ZABUM – za budućnost mladih.
ZABUM – za budućnost mladih je program za adolescente i mlade koji je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a provodi se u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI).