13. 04. 2023.

Startup fond Wise Guys posjetio Digitalnu Dalmaciju

Najiskusniji akceleratorski fond u Europi s više od 35 programa koje provodi u 10 velikih gradova i više država stigao je u Split.

Startup fond Wise Guys je višestruko nagrađivan međunarodni akcelerator i fond rizičnog kapitala koji je ove godine proglašen najboljim akceleratorom/inkubatorom na svijetu od strane Global Startup Awards – najvećeg svjetskog natjecanja startup ekosustava.

Startup Wise Guys žele s Digitalnom Dalmacijom dogovoriti partnerstvo u pokretanju prvog akceleratorskog startup programa u Splitu i zatim investirali u najbolje startupe. Predstavnici tog akceleratora upoznali su lokalne startupe i potencijalne projekte za investiranje te su se upoznali i s mogućnostima koje startup projektima i tvrtkama pružaju Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu.

Inače, Startup Wise Guys je osigurao novih 25 milijuna eura sredstava koja će se koristiti za ulaganje u startupe u ranoj fazi u 2023. Samo prošle godine Startup Wise Guys je obavio 120 ulaganja u ranoj fazi. Njihov akceleratorski fond posebno je posvećen područjima gdje startupi nemaju dovoljno pristupa kapitalu, kao što su regija srednjoistočne Europe u koju spada i Hrvatska. Foto: Digitalna Dalmacija

Više pojedinosti.