Nazad

eSkills arhiva

Podijeli:

12. 06. 2014.

Skup „Mobile Challenge - Lessons Learned“ okupio studente i njihove kolege-programere na TVZ-u

Zainteresirani studenti su na konkretnim primjerima razvoja mobilnih aplikacija u sklopu ovogodišnjeg natjecanja „TVZ Mobile Challenge Cup“ imali priliku vidjeti što se sve može postići kada postoji volja, inicijativa i želja za izvrsnošću na područjima za koja se specijaliziraju

Zainteresirani studenti su na konkretnim primjerima razvoja mobilnih aplikacija u sklopu ovogodišnjeg natjecanja „TVZ Mobile Challenge Cup“ imali priliku vidjeti što se sve može postići kada postoji volja, inicijativa i želja za izvrsnošću na područjima za koja se specijaliziraju

ZAGREB, 12. lipnja 2014. – Studenti-programeri mobilnih aplikacija i njihovi kolege koji se do sada nisu imali prilike izravno okušati u razvoju takvih proizvoda jučer su se na skupu pod nazivom „Mobile Challenge – Lessons Learned“ okupili u Maloj dvorani Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ). Na njemu su zajedno s predavačima i mentorima „utvrdili lekciju“ i usvojili niz korisnih informacija i savjeta vezano uz studiranje, programiranje, istraživanje te, općenito, stjecanje izvrsnosti na područjima od značaja za njihovo buduće zaposlenje. Uz Vjerana Bušelića, mentora TVZ Mobile Code Challenge Cup natjecanja te domaćina i voditelja tribine Karijernog savjetovanja, predavanje je održao i Ivica Penić, voditelj i pokretač Mariviam Poslovne Akademije. Bušelić je studentima pružio niz korisnih savjeta vezano uz prepoznavanje potencijalnih problema, kao i njihovih uzroka, učinaka i posljedica – bez obzira na to radi li se o učenju ili provođenju poslovnih projekata – dok se Penić usredotočio na konkretne postupke i upute vezano uz provjeru proizvoda i usluga, kao i vlastitih profesionalnih znanja i sposobnosti koju bi studenti trebali provesti prije no što zakorače na komercijalno tržište.

Ideja je da studente na ovakvim skupovima potaknemo da preuzmu odgovornost za sebe i svoju karijeru, pokažu inicijativu i u konačnici budu izvrsni u onome što prepoznaju kao svoj životni poziv. Zbog toga smo se ovoga puta na skupu praktično nadovezali na veliko studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija koje smo održali ove godine i izvukli vrijedne zaključke.“, izjavio je Vjeran Bušelić, naglašavajući važnost međusobne razmjene znanja i iskustava među studentima.

Naime, u navedenom natjecanju je učestvovalo 280 studenata, od kojih je čak 15 pod budnim nadzorom mentora iz dvadesetak poslovnih tvrtki koje su aktivno pratile i podržavale natjecanje, izradilo vrlo kvalitetne aplikacije te tako zaslužilo sudjelovanje u završnici natjecanja koje se održalo sredinom prošlog mjeseca. Na večerašnjem skupu su stečena iskustva podijeljena s kolegama.

Prije no što se prione na posao uvijek treba odvojiti vremena i upitati se rješava li proizvod kojeg želimo napraviti imaginarne probleme ili se ipak radi o nečemu što trećim stranama može osigurati konkretnu korist. Cilj nam je da u sklopu ovakvih skupova studentima pokažemo kako se orijentirati i predstaviti konkretnu korist svojih proizvodima klijentima.“, napomenuo je Ivica Penić.

Ovaj i naredni skupovi i natjecanja u organizaciji TVZ-a održavaju se u sklopu inicijative eSkills for Jobs 2014, projekta Europske komsije  s ciljem preokretanja iznimno loših trendova među mladima i podizanja svijesti o inženjerskim, prvenstveno računarskim i informatičkim zanimanjima.