Nacionalna koalicija za digitalne vještine i radna mjesta

nacionalna koalicija

za digitalne vještine i radna mjesta

Digitalna znanja

Publikacije vještine inteligencije

Podijeli:

OBJAVLJENO 17. June 2022.

Europe's Digital Decade and Autonomy

Studija 'Europsko digitalno desetljeće i autonomija' namjerava dati neovisno stručno mišljenje i procjenu ciljeva za 2030. postavljenih Digitalnim kompasom i cjelokupnom digitalnom strategijom Komisije. Dokument je osigurao Odjel za politiku gospodarstva, znanosti i politike kvalitete života na zahtjev Odbora za industriju, istraživanje i energiju (ITRE).

Ključni elementi u vezi s digitalnim vještinama uključuju mišljenje da su ciljevi Kompasa digitalnog desetljeća za 2030. preambiciozni, odnosno 80% stanovništva s osnovnim digitalnim vještinama, osim ako se ne provedu jače inicijative. Osim toga, zbog krize izazvane COVID-19, također postoji rizik da će se jaz između muškaraca i žena zaposlenih kao ICT stručnjaci povećati u nadolazećim godinama.

Što se tiče digitalne transformacije poslovanja, cilj za mala i srednja poduzeća s osnovnom razinom digitalnog intenziteta je ambiciozan, ali bi mogao imati veliki učinak s obzirom na to da europskim gospodarstvom dominiraju mala i srednja poduzeća. Izvješće spominje da još uvijek postoji veliki jaz u digitalnom intenzitetu između malih i srednjih poduzeća i velikih poduzeća, citirajući brojke iz 2019. kada jesamo 20% poduzeća pružalo obuku u digitalnim vještinama za osoblje, od čega su 68% bila velika poduzeća, a samo 15 % malih i srednjih poduzeća.

Studija također raspravlja o važnosti digitalnih vještina za građane kako bi se mogli uključiti u društvo i institucije, te vještinama potrebnim za pristup tržištu rada i uspjeh na njemu, te ističe potrebne mjere kako bi se osiguralo da sve digitalne vještine budu ispunjene. postignuti su u mjerama koje se trenutno provode.

Saznaj više

 • Poveznica na web stranicu:

 • Ciljana publika:

  Digital skills for the labour force.

  Digital skills for ICT professionals and other digital experts.

  Digital skills in education.

  Digital skills for all

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digital skills

 • Geografski opseg - Država:

  European Union

 • Razina digitalnih vještina:

  Basic

  Intermediate

  Advanced

  Digital Expert

 • Vrsta inicijative:

  EU institutional initiative

 • Vrsta publikacije

  Study