10. 05. 2022.

Programiranje u četiri grada regije

Sedma Infinum Akademija

Tečaj iOS-a vodi Filip Gulan, voditelj razvoja aplikacija za prijenosne uređaje, koji je i sam pohađao Infinum Academy. Foto: Infinum

Započeo je novi, ljetni ciklus besplatne edukacije programiranja u organizaciji tvrtke za dizajn i razvoj digitalnih proizvoda – Infinum Academy. U ponudi je pet programa edukacije, a po prvi se put održavaju u četiri grada u regiji; Zagrebu, Ljubljani, Podgorici i Skopju. Preciznije, Android tečaj održava se na sve četiri lokacije, iOS u Zagrebu, Ljubljani i Skopju, a Spring and Kotlin, JS and Angular te Ruby on Rails održavaju se samo u Zagrebu. Međutim, sva predavanja i konzultacije s mentorima mogu se odraditi i online.

Infinum Akademija je u početku bila namijenjena prvenstveno studentima, danas se može prijaviti svatko s osnovnim znanjem koje se provjerava na prijemnom ispitu.

Mentori su iskusni stručnjaci čiji je zadatak, individualnim pristupom, polaznicima prenijeti praktična i konkretna znanja u samo pet tjedana. Primjerice, tečaj iOS-a vodi Filip Gulan, voditelj razvoja aplikacija za prijenosne uređaje, koji je i sam pohađao Infinum Academy, u prvoj sezoni održavanja.

Infinum Academy je prepoznao i LinkedIn te joj je dodijelio status učilišta na svojim stranicama. O interesu dovoljno govori podatak da se dosad za programe Infinum Academyja prijavilo više od 2.000 ljudi, a većina onih koji su prošli edukacije kasnije su se zaposlili, bilo u Infinumu, bilo u drugim IT tvrtkama.

Program su pokrenuli stručnjaci iz Infinuma prije sedam godina kako bi pokušali smanjiti jaz između teorije i prakse programiranja, što se itekako primijeti nakon što studenti izađu s fakulteta. Kroz programe edukacija dosad je prošlo 347 polaznika, od kojih je njih 87 svoju karijeru nastavilo u ovoj tvrtki, a čak 50 posto svih dizajnera u Infinumu bili su polaznici njihovih besplatnih edukacija i programa.

Više pojedinosti