Nazad

eSkills arhiva

Podijeli:

25. 11. 2015.

Prilika za srednjoškolce i studente: besplatno do prvog Microsoft certifikata!

Otvoreno učilište Algebra i Visoko učilište Algebra pokreću novi ciklus uvijek vrlo uspješne akcije "Moj prvi Microsoft certifikat" u sklopu koje srednjoškolci, ali i studenti, mogu posve besplatno polagati svoje prve Microsoft certifikate.

Otvoreno učilište Algebra i Visoko učilište Algebra pokreću novi ciklus uvijek vrlo uspješne akcije “Moj prvi Microsoft certifikat” u sklopu koje srednjoškolci, ali i studenti, mogu posve besplatno polagati svoje prve Microsoft certifikate.

Budući da današnji poslodavci u sferi informacijsko-komunikacijskih tehnologija i sektora, osim formalnog obrazovanja, snažan naglasak stavljaju upravo na IT certifikat ili iskustvo u radu s tehnologijama, Algebra grupa mladim osobama daje priliku da započnu sa svojom profesionalnom certifikacijom na jednostavan i za njih posve besplatan način.

“Organizacijom još jednog ciklusa stjecanja Microsoft MTA certifikata za mlade stručnjake – učenike srednjih škola i studente – želimo ponovno promovirati važnost stjecanja ICT kompetencija te pomoći onima koji su zainteresirani za karijeru u ICT-u da se i usmjere prema inženjerskim zanimanjima, a studente koji već idu u pravcu karijere u atraktivnom sektoru da na vrijeme krenu stjecati certifikate koji su vrlo važni njihovim budućim poslodavcima. U sklopu ovog ciklusa omogućit ćemo nekoliko stotina mladih ponovno besplatno stekne svoje prve stručne i međunarodno priznate ICT certifikate”, rekao je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre.

Microsoft certifikati su vodeći u svijetu po broju certificiranih pojedinaca, a po procjenama mnogih analitičara jedna su od ključnih prednosti prilikom zapošljavanja. U slučaju ove akcije – odvojeno za srednjoškolce, odvojeno za studente – radi se o programu certificiranja za stjecanje titule Microsoft Technology Associate (MTA) koja predstavlja odličan početak puta prema profesionalnom bavljenju informacijskih tehnologijama. Zainteresiranima je omogućeno i da sami odaberu područje u kojem smatraju da su najbolji i u kojem se žele dalje razvijati – programiranje aplikacija, računalne mreže, serverske tehnologije, baze podataka…

Učenici srednjih škola koji žele dokazati svoje znanje za Microsoft certifikat moraju se prijaviti za predtestiranje putem online ispita koji će biti provedeni u periodu od 1. do 13. prosinca 2015., nakon čega će 19. prosinca 2015. polagati certifikacijski ispiti u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Puli, Zadru, Osijeku i Varaždinu.  Učenici mogu potražiti više informacija o područjima za koja se mogu certificirati, kao i proceduri te se mogu i prijaviti za predtestiranje na http://www.racunarstvo.hr/mta/

Studenti koji su zainteresirani za polaganje MTA ispita moraju se prijaviti za predtestiranje, a prvih 300 kandidata koji ostvare pozitivan rezultat moći će polagati ispit u ispitnim centrima u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Varaždinu, 11. i 12. prosinca 2015. Rok za polaganje online predispita za studente je 6. prosinca 2015. u 23:59 sati, a više informacija o cijelom postupku i područjima koja ispiti pokrivaju nalazi se na http://www.algebra.hr/mpmc

Visoko učilište Algebra i Otvoreno učilište Algebra osigurali su i besplatne materijale za pripremu ispita – u obliku videosadržaja i e-learning materijala.

Ponuda MTA certifikata koje zainteresirani mogu besplatno steći ovom prilikom razlikuje se ovisno o tome radi li se o učenicima srednjih škola ili studentima:

  • studenti mogu polagati ispite za certifikate iz područja Windows Operating System Fundamentals (osnove operacijskog sustava Windows), Networking Fundamentals (mrežne tehnologije), Database Fundamentals (osnove baza podataka) i Software Development Fundamentals (razvoj softvera).
  • učenici srednjih škola mogu steći certifikate iz područja Software Development Fundamentals (razvoj softvera), Networking Fundamentals (mrežne tehnologije) i Windows Operating System Fundamentals (osnove operacijskog sustava Windows).

Više detalja o prijavama i proceduri provedbe testiranja za ove besplatne certifikate zainteresirani srednjoškolci mogu saznati na http://www.racunarstvo.hr/mta/, a studenti trebaju posjetiti http://www.algebra.hr/mpmc/.