Nazad

eSkills arhiva

Podijeli:

10. 12. 2013.

Poziv na konferenciju za medije

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom najave programa i aktivnosti u sklopu e-Skills For Jobs 2014, a koja će se održati u četvrtak, 12. prosinca 2013. godine, u 10 sati, u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb.

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom najave programa i aktivnosti u sklopu e-Skills For Jobs 2014, a koja će se održati u četvrtak, 12. prosinca 2013. godine, u 10 sati, u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb.

Glavni partneri u projekta ove godine su Europska komisija, Hrvatska udruga poslodavaca, CISEx, MojPosao, Hrvatski zavod za zapošljavanje, paneuropska Udruga Leading Learning Partners, Udruga darovitih informatičara Rijeke, Visoko učilište Algebra – visoka škola za primijenjeno računarstvo, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Microsoft itd.

e-Skills for Jobs 2014 je projekt iniciran i financiran od strane  Europske komisije direktno potaknut najnovijim analitičkim procjenama nedostatka čak 900.000 ICT stručnjaka u EU do kraja 2015. godine, izazvanih sve manjim interesom mladih za inženjerska zanimanja.

Cilj ove inicijative je preokretanje iznimno loših trendova među mladima i podizanje svijesti o inženjerskim, prvenstveno računarskim i informatičkim zanimanjima. Upravo ta zanimanja pružaju pojedincu velike mogućnosti zapošljavanja ili samozapošljavanja na iznimno interesantnim radnim mjestima, bilo gdje u svijetu, a u svakom nacionalnom gospodarstvu predstavljaju ključni element razvoja ICT sektora. Inicijativa uključuje niz aktivnosti i događanja koja će se protezati kroz čitavu 2014. godinu.

Na konferenciji za mediji obratit će vam se gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj; gospodin Davor Majetić, generalni direktor Hrvatske udruge poslodavaca i hrvatski predstavnik u upravnom odboru ovog projekta te Hrvoje Balen, predsjednik upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo te nacionalni kontakt za provedbu ove inicijative u Hrvatskoj.

Nadamo se da ćete popratiti najavu ovog projekta, koji predstavlja bitnu kariku u smanjenju negativnih trendova pri zapošljavanju mladih. Kroz pravovremeno ukazivanje mladima na smjer obrazovanja u budućnosti direktno postižemo njihovu veću zapošljivost na tržištu rada. Svoj dolazak na konferenciju za medije molimo da nam potvrdite putem e-mail adrese: press@zrika.hr ili telefonom na 091/2508833