Nazad

Aktualno

Podijeli:

16. 04. 2023.

Održan Du STEM festival

Drugi po redu...

Du STEM festival, događaj kojem je cilj popularizacija i upoznavanje šire javnosti sa znanošću, tehnologijama, inženjerstvom i matematikom (STEM = Science, Technology, Engeenerging and Mathematics) održan je tijekom vikenda u uvali Lapad, u Dubrovniku.

Foto: Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika

Događaj je okupio stotinjak posjetitelja koji su se upoznali s djelatnostima Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Informatičkim klubom Futura, Aeroklubom Nimbus, UR Institutom, Udrugom inovatora DNŽ, Društvom brodomodelara Argosy i Modelarskim institutom Nave Dumins, te gostujućim udrugama FabLab Hrvatska i Institutom poduzetničkog obrazovanja i inovacija.

Foto: Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika

Posjetitelji su se okušali u brojnim radionicama, poput programiranja bez ekrana korištenjem Bee-Bot setova, lemljenju, vožnji bicikla koji melje plastiku za reciklažu, izradi maketa brodova, puštanju zmajeva, mikroskopskim pokusima i robotici. Iz FabLab Hrvatska prezentirali su projekt STEMerica, Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija predstavio je projekt BIOPLAnet, a članovi UR Instituta postavili su izložbu „Made in Dubrovnik“ inovacija. Festival je završen filmskom večeri u Centru za mlade Dubrovnik.

Du STEM festival organizirala je Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Više pojedinosti