Nazad

eSkills arhiva

Podijeli:

07. 05. 2014.

Objava rezultata velikog godišnjeg istraživanja o zapošljavanju u ICT sektoru u Hrvatskoj

Poštovani,

pozivamo Vas na objavu rezultata velikog godišnjeg istraživanja o zapošljavanju u ICT sektoru u Hrvatskoj, koje je provedeno u sklopu ovogodišnje paneuropske inicijative Europske komisije „eSkills for Jobs“ koja se provodi i u Hrvatskoj (www.digitalnakoalicija.hup.hr).

Konferencija za medije će se održati  u petak, 9. svibnja, s početkom u 10.30 sati, u HUP-u, Radnička cesta 52/I (Green Gold centar).

Organizator istraživanja, koje  obuhvaća  450 poslodavaca u ICT sektoru, je Visoko učilište  Algebra  –  visoka  škola  za  primijenjeno računarstvo, dok  su  partneri  u  provedbi  Hrvatska udruga  poslodavaca  –  HUP-Udruga  informatičke  i  komunikacijske  djelatnosti, Udruga  nezavisnih izvoznika softvera – CISEx i Hrvatska gospodarska komora – HGK IT. Budući da se ovo istraživanje kontinuirano provodi već duži niz godina, osim što je jedino te prirode u Hrvatskoj te stoga daje najbolji pregled sadašnjih i budućih prilika za zapošljavanje u ICT sektoru, moguća je i dubinska usporedba rezultata sa situacijom na tržištu rada i potrebama ranijih godina.

Govornici na konferenciji za mediji bit će:

  • Adrian Ježina, HUP-Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti
  • Mislav Balković, HUP-Udruga poslodavaca u obrazovanju
  • Sanja Crnković Pozaić, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava
  • Tomislav Radoš, Ministarstvo gospodarstva
  • Marko Lacković, Nacionalno vijeće za konkurentnost
  • Werner Korte, Empirica
  • Hrvoje Balen, Visoko učilište Algebra

Ljubazno Vas molimo da svoj dolazak na konferenciju za medije potvrdite na e-mail press@zirka.hr ili pozivom na mob. 091/2508-747.