16. 05. 2023.

Novi studijski program multimedijske produkcije

Uz podršku najnagrađivanijeg svjetskog producenta Pete Radovicha

Visoko učilište Algebra predstavilo je novi prijediplomski studijski program multimedijske produkcije predavanjem koje je na Algebri pred više od 270 uzvanika održao Pete Radovich, jedan od nagrađenijih svjetskih producenata hrvatskih korijena. U predavanju naslovljenom The Power of Story, Radovich je govorio o stvaranju uspješnih glazbenih, umjetničkih, medijskih i filmskih uradaka.

Radovich je uspješnu karijeru izgradio u svijetu sportske televizije kao ključna figura u najgledanijem sportskom spektaklu u SAD-u, Super Bowlu. Foto: Algebra

Radovich je uspješnu karijeru izgradio u svijetu sportske televizije kao ključna figura u najgledanijem sportskom spektaklu u SAD-u, Super Bowlu, radio je i za poznatu emisiju 60 minutes, producent je tjedne emisije Inside The NFL, a zanimljivo je da je režirao glazbene spotove za CBS-ovo pokrivanje Super Bowla i Final Foura, s glazbenim umjetnicima kao što su Jay-Z, Queen, Green Day, P-Diddy.

Na događanju je održana i panel rasprava ‘Poslovna i kreativna strana industrije’ na kojoj su uz Radovicha sudjelovali i Predrag Šuka, Voditelj stručnog prijediplomskog studija multimedijske produkcije, Visoko učilište Algebra, Andrej Lončarić, Ravnatelj i osnivač, Škola glazbene produkcije i multimedije i Hrvoje Boljkovac, Voditelj produkcije, Light Film International. Rasprava se fokusirala na trenutnu situaciju u industriji zabave i medija te usporedbu eko sustava i poslovnih modela kreativne i kulturne industrije Europe i SAD-a. U sklopu panela Algebra je najavila i svoj novi stručni prijediplomski studij multimedijske produkcije koji je biti fokusiran na kreiranje priča pripovijedanjem i komunikacijom uz plasman audiovizualnog sadržaja na različitim medijima:

Na događanju je održana i panel rasprava ‘Poslovna i kreativna strana industrije’. Foto: Algebra

„Studij multimedijske produkcije je, kao i svi studijski programi koje je Algebra pokrenula, rezultat dugogodišnjeg praćenja promjena i potreba na tržištu te pravovremenog prepoznavanja u koja znanja i vještine treba dodatno ulagati kroz obrazovanje kako bismo stvorili najbolje stručnjake za neke od poslova budućnosti. Algebrin studij multimedijske produkcije novom strukturom i pristupom odmiče se od dosadašnje uže sfere računarstva, u kojoj je bio jedanaest godina te ulazi u polje naprednih grafičkih tehnologija. U sklopu našeg studija ovdje se otvara prostor i za drugačiji profil studenata. Među njima su, primjerice, i potencijalni studenti novinarstva koji se imaju priliku više usmjeriti na produkciju multimedijskog sadržaja uz osnovne kolegije koji se bave kreativnim pisanjem“ – kazao je Predrag Šuka, voditelj Algebrinog studija multimedijske produkcije.

Više pojedinosti