Nazad

Aktualno

Podijeli:

21. 06. 2022.

Novi multidisciplinarni studij na hrvatskom tržištu

Dizajn novih medija

RIT Croatia, američka škola smještena u Dubrovniku, koja ove godine obilježava 25 godina djelovanja u Hrvatskoj, predstavila je pred diplomski studij Dizajn novih medija (BFA New Media Design). Studij je osmišljen kao odgovor na sadašnje i buduće potrebe tržišta digitalnih medija, traje četiri godine i povezuje znanja iz područja umjetnosti, dizajna, komunikacije, računarstva i tehnologije.

Studij Dizajna i novih medija obuhvaća ključne kompetencije potrebne za karijeru u područjima digitalnog marketinga, razvoja internetskih i mobilnih aplikacija, komunikacija i drugih kreativnih industrija. Studenti će stečena znanja i vještine moći proširiti na specifična područja dizajniranja korisničkog sučelja i korisničkog iskustva. Naučit će kako 3D modelirati, animirati, sve o informacijskom dizajnu te osnove programiranja kroz alate koji su neophodni za rad u ovom području. Poseban fokus bit će usmjeren i prema razvijanju mekih vještina kao što su analitičko i kritičko razmišljanje, sposobnost rada u timu i učinkovito komuniciranje.

Potrebu za stručnjacima u ovom području iskazale su i hrvatske kompanije u industriji digitalnih medija koje će sudjelovati u RIT-ovom programu obveznih stručnih praksi. Polaznici studija će kroz stručne prakse dobiti radno iskustvo i pripremiti se za rad na pozicijama kao što su UI/UX designer, digital product designer, graphic designer, app designer, visual designer, i mnoge druge. Osim spomenutih pozicija, studenti će ostvariti dobre temelje za daljnji razvoj karijere u filmskoj industriji, industriji videoigara i drugim industrijama u nastajanju.

Uz ključna znanja i vještine te adekvatnu pripremu za tržište rada, studenti po uspješnom završetku studija stječu dvije diplome: američku i hrvatsku. Upisi na studij Dizajna novih medija traju do 15. kolovoza 2022., a više informacija o novom studiju dostupno je na web stranici RIT Croatia.
https://www.croatia.rit.edu/new-media/