Nazad

eSkills arhiva

Podijeli:

28. 10. 2015.

Najava i poziv: "Digitalna ekonomija i ICT - pokretači razvoja hrvatskog gospodarstva"

HUP-Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti (HUP, www.hup.hr) Hrvatska udruga nezavisnih izvoznika softvera (CISEx, www.cisex.org) i hrvatski ogranak inicijative "eSkills for Jobs" koju provodi Europska komisija (www.digitalnakoalicija.hup.hr) organiziraju predstavljanje političkih i gospodarskih programa u dijelu informacijsko-komunikacijske industrije (ICT). U okviru događaja održat će se i panel rasprava na temu budućnosti ICT industrije i edukacije za digitalna radna mjesta.

 

Najava i poziv: “Digitalna ekonomija i ICT – pokretači razvoja hrvatskog gospodarstva”

HUP-Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti (HUP, www.hup.hrHrvatska udruga nezavisnih izvoznika softvera (CISEx, www.cisex.org) i hrvatski ogranak inicijative “eSkills for Jobs” koju provodi Europska komisija (www.digitalnakoalicija.hup.hr) organiziraju predstavljanje političkih i gospodarskih programa u dijelu informacijsko-komunikacijske industrije (ICT). U okviru događaja održat će se i panel rasprava na temu budućnosti ICT industrije i edukacije za digitalna radna mjesta.

Panel na temu “Digitalna ekonomija i ICT – pokretači razvoja hrvatskog gospodarstva” će biti održan 2. studenoga 2015., s početkom u 10:30 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 52 (1. kat), u Zagrebu.

Ključne teme panel rasprave bit će:

  • ICT industrija u Hrvatskoj te kako utjecati na stvaranje klime koje će dovesti do povećanja zaposlenosti i investicija u ovom sektoru, u cilju povećanja konkurentnosti gospodarstva te povećanja učinkovitosti i transparentnosti javne uprave.
  • Stimulacija malog i srednjeg poduzetništva za ulaganja u unaprjeđenje poslovnih procesa i IT.
  • ICT kao poluga efikasnije i jeftinije državne uprave i lokalne samouprave.
  • Nedostatak ICT kadra i obrazovna politika koja će poticati mlade da krenu u smjeru inženjerskih zanimanja u području ICT-a; programi stručnog usavršavanja za korisnike IT rješenja u državnoj upravi i sl.
  • Razvoj buduće širokopojasne internetske infrastrukture u Republici Hrvatskoj.
  • Poticanje razvoja ICT „start-up“ tvrtki.

Osim predstavnika političkih stranaka, u raspravi će sudjelovati pozvani predstavnici u okviru novinarsko-analitičkog panela, kao i predstavnici hrvatskog ICT sektora.

Ulaz na događaj besplatan je i slobodan, ali molimo da svoj dolazak potvrdite ispunjavanjem obrasca.

Panel je održan, a izvještaj i videosnimku možete pogledati ovdje.