Nazad

Novosti

Podijeli:

21. 02. 2019.

Najava događanja: "Koliko otvoreno neformalno obrazovanje utječe na razvoj digitalnih vještina radnika i građana?"

U okviru međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja, Sveučilišni računski centar Srce zajedno s Hrvatskom udrugom poslodavaca te Nacionalnom koalicijom za digitalne vještine i radna mjesta organizira okrugli stol: „Koliko otvoreno neformalno obrazovanje utječe na razvoj digitalnih vještina radnika i građana?“. Okrugli stol bit će održan u četvrtak, 7. ožujka 2019. s početkom u 11 sati u prostorijama Srca.

U okviru međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja, Sveučilišni računski centar Srce zajedno s Hrvatskom udrugom poslodavaca te Nacionalnom koalicijom za digitalne vještine i radna mjesta organizira okrugli stol:

„Koliko otvoreno neformalno obrazovanje utječe na  razvoj digitalnih vještina radnika i građana?“

Okrugli stol bit će održan u četvrtak, 7. ožujka 2019. s početkom u 11 sati u prostorijama Srca. 

Na okruglom stolu ćemo predstaviti Nacionalnu koaliciju za digitalne vještine i radna mjesta, a nakon toga  s panelistima otvoriti raspravu na vrlo aktualnu temu neformalnog obrazovanja i razvoja digitalnih vještina te sagledati situaciju u Hrvatskoj tj. pokušati odgovoriti na pitanja pruža li naš obrazovni sustav obrazovanje koje omogućava stjecanje digitalnih vještina, kako potaknuti i na koji način organizirati stručno usavršavanje i osposobljavanje radnika i koliko smo spremni za priznavanje i prepoznavanje stečenih znanja i vještina kroz neformalno obrazovanje.

Panelisti:

  •  Hrvoje Josip Balen, dopredsjednik HUP-Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti
  •  Lidija Kralj, pomoćnica ministrice, Ministarstvo znanosti i obrazovanja
  •  Ana Miličević Pezelj, izvršna tajnica za socijalni dijalog i javne politike, Savez samostalnih sindikata Hrvatske
  •  Irena Bačelić, načelnica sektora za tržište rada, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava
  •  Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja za podršku obrazovanju, CARNET, član podskupine Strateške skupine za jedinstveno digitalno tržište pri Glavnoj upravi EK za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije

Moderatorica: Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima, Sveučilišni računski centar Srce.

Međunarodni Tjedan otvorenog obrazovanja (Open Education Week) ove godine održava se od 4. do 8. ožujka 2019. u cijelom svijetu. Cilj Tjedna otvorenog obrazovanja je podizanje svijesti o važnosti besplatnog i otvorenog obrazovanja koje je dostupno svakome, svugdje i u trenutku kada je potrebno.

Za sudjelovanje na događanju se možete prijaviti ovdje.