Nazad

eSkills arhiva

Podijeli:

Tagovi:

29. 01. 2016.

Master Guru IT Challenge: prvo mjesto osvojio tim s Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina

Nakon dva mjeseca i dva veoma zanimljiva i kompleksna zadatka, održano je finalno događanje natjecanja „Master Guru IT Challenge“ kojega su u sklopu inicijative „eSkills for Jobs“ organizirali Hrvatska udruga poslodavaca i Visoko učilište Algebra.

Cilj je ovog kreativnog natječaja bio privući, s jedne strane zainteresirane studente (okupljene u multidisciplinarne timove), a s druge strane ICT tvrtke i poslodavce, koji su okupljeni u ocjenjivački žiri te ujedno kreatori zadataka i poslovnih izazova.

Ovom studentskom natječaju bio je cilj pokazati koliko su ICT vještine važan i integralan dio današnjeg poslovanja, istaknuti važnost multidisciplinarnosti timova kod uspješnog rješavanja poslovnih izazova primjenom tehnologija te promovirati ICT karijere među mladima.

Kroz tri natjecateljska kruga, timovi su morali riješiti zanimljive zadatke i izazove s kojima se članovi žirija i njihove tvrtke susreću u svakodnevnom poslovanju.

U samom finalu našla su se četiri studentska tima – Tim Odbor u sastavu Zvonimir Relja, Marko Zurak i Josip Gatjal; Tim VentiDue u sastavu Nikola Škarica i Mirjam Škarica; Tim Office u sastavu Petra Pavić, Rene Škuljević, Mario Verunica i Marko Bartolić, te Tim .Sys u sastavu Luka Baruškin, Marko Bocak i Juraj Komerički.

Master Guru IT Challenge

Pobjednički tim, “Office”, dolazi s varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike

Timovi su u finale ušli veoma izjednačeni pa je o pobjedniku odlučivala finalna prezentacija pred žirijem u kojem su bili Ante Mandić, predsjednik uprave tvrtke IN2, Adrian Ježina, član uprave Vipneta te Hrvoje Balen, predsjednik Upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra i nacionalni koordinator inicijative „eSkills for Jobs“ u Hrvatskoj.

Pobjednikom natjecanja „Master Guru IT Challenge“ proglašen je Tim Office, koji je osvojio zanimljivo studijsko putovanje u Beč, na jednu od najatraktivnijih tehnoloških konferencija u svijetu – “Pioneers Festival”. Ova atraktivna konferencija održava se 24. i 25. svibnja u povijesnom središtu dinastije Habsburg, dvorcu Hofburg. Fokusirana je na budućnost napredne tehnologije kao što su robotika, umjetna inteligencija, biotehnologija i istraživanje svemira. Iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja, a Hrvatski start-up timovi posljednjih godina tamo ostvaruju zapažene rezultate.

Drugo mjesto osvojio je Tim .sys, a treće Tim Odbor. Oba tima osvojila su besplatne edukacije na Visokom učilištu Algebra.

Na dodjeli nagrada pridružio se i ministar poduzetništva i obrta, Darko Horvat, koji je pozdravio okupljene i najavio daljnje ulaganje u ICT sektor u Hrvatskoj. Istaknuo je i kako ne bi trebali mladi pametni ljudi odlaziti iz Hrvatske, već bi trebali izvoziti svoju pamet i znanje te da možemo očekivati osjetne pomake na tom području u narednom razdoblju.

Natjecateljica Petra Pavić iz pobjedničkog tima Office zahvalila se organizatorima na pruženoj prilici te istaknula kako im je ovo bilo prvo takvo natjecanje, ali im je pokazalo što sve treba za rješavanje nekog poslovnog problema.

„Nadam se da će mi sve ono što sam naučila sudjelujući na Master Guru IT Challengeu, pomoći da u budućnosti još bolje rješavam poslovne probleme. Pozdravljam također eSkills inicijativu za uvođenje bolje nastave Informatike u škole jer smatram da će informatičko znanje biti veoma bitno u budućnosti“, istaknula je na kraju Petra Pavić.

„Izvrsno je što smo na jednom mjestu mogli okupiti predstavnike poslodavaca, mladih IT stručnjaka i predstavnike vlasti. Timovi su se fokusirali na različitu problematiku što samo ukazuje na to da bi zajedno mogli funkcionirati kao izvrstan heterogeni tim. Čestitamo svim finalistima na ulasku u finale, a pobjednicima na izvrsno odrađenoj prezentaciji i rješenju postavljenog poslovnog zadatka“, rekao je na kraju Hrvoje Balen, predsjednik Upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra i nacionalni koordinator inicijative „eSkills for Jobs“ u Hrvatskoj.

Fotogaleriju finala možete pogledati ovdje.