28. 03. 2023.

Kakve su potrebe tvrtki za vještinama i znanjima postojećih i budućih radnika?

Ispunite anketu!

Hrvatska gospodarska komora provodi istraživanje na temu potreba tvrtki za određenim vještinama i znanjima postojećih i budućih radnika. Upitnikom se želi dobiti odgovore od rukovoditelja u tvrtkama čije je poslovanje pogođeno nedostatkom stručnog i kvalificiranog kadra, te time dobiti podatke o poželjnim vještinama i znanjima koja su potrebna za održavanje kvalitete poslovanja i napredovanja tvrtki.

Cilj istraživanja je bolje povezati obrazovni sustav u Republici Hrvatskoj s potrebama tržišta rada kako bi se ublažile post-pandemijske posljedice kao i posljedice globalnih promjena s kojima se tvrtke susreću. Analizom dobivenih podataka želi se steći uvid u strateško i dugoročno razmišljanje tvrtki u kontekstu usavršavanja budućih i postojećih djelatnika, te na taj način još više približiti programe usavršavanja odraslih potrebama tržišta rada u svrhu podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Sudjelovanje u ovom istraživanju je u anonimno i dobrovoljno a vrijeme potrebno za popunjavanje ankete iznosi 10 minuta.

HGK moli zainteresirane da popune upitnik najkasnije do 7. travnja 2023. godine.