17. 10. 2022.

Hrvatski Telekom obnovio certifikat Poslodavac Partner

U izradu knjige standarda za certifikat Poslodavac Partner uključeno je više od 50 stručnjaka za ljudske resurse iz raznih kompanija, a standardi su postavljeni po uzoru na najbolje svjetske prakse

Zagreb 17. listopad 2022. – Temeljem sveobuhvatnog programa i dodatnih unaprjeđenja standarda i praksi upravljanja ljudskim resursima, Hrvatski Telekom i ove je godine dobitnik certifikata Poslodavac Partner. Certifikat dodjeljuje nezavisna konzultantska organizacija Secelctio Grupa.

HT je najbolje ocijenjen u više kategorija: mogućnost napredovanja, prijenos znanja unutar kompanije, fleksibilni modeli rada, kultura koja podržava inovacije i programi usavršavanja zaposlenika

„Ovu godinu su za HT, iz HR perspektive, obilježili brojni programi i inicijative koji doprinose razvoju poslovanja te velikom zadovoljstvu naših zaposlenika. Jedan od takvih definitivno jest i ustrojavanje karijernog puta za non-front dio organizacije. Rezultat postojanja jasno i transparentno strukturiranog karijernog puta omogućio je napredovanje više od 1.000 zaposlenika u svim dijelovima kompanije. Ponosni smo što je Hrvatski Telekom zadržao vrlo visoko mjesto prema kriterijima certifikata Poslodavac Partner, tim više što su ove godine standardi koji mjere uspješnost HR funkcije postroženi.

Usto, važno nam je da smo kroz proces certificiranja postigli najveći broj bodova upravo u onim aspektima koje naši zaposlenici percipiraju kao najveće prednosti rada u našoj kompaniji: mogućnost napredovanja, prijenos znanja unutar kompanije, fleksibilne načine rada, velik broj dostupnih prednosti, kulturu koja podržava inovacije i mogućnosti uključivanja na raznovrsne razvojne programe, uključujući i prekvalifikaciju koja rezultira potpunom promjenom karijere unutar kompanije. To nas motivira da i dalje osmišljavamo takve programe i inicijative”, izjavila je Anamarija Minarski, direktorica Odjela za razvoj kompetencija, zapošljavanje i razvoj ljudskih resursa Hrvatskog Telekoma.

„Hrvatski Telekom se posebno istaknuo u području transformacije, razvoja i rasta, a posebno pohvaljujemo i definirane kompetencije budućnosti potrebne za realizaciju dugoročne strategije. HT se ističe i kulturom koja podržava inovacije i uvođenje programa prekvalifikacije i usavršavanja na koje se mogu prijaviti svi zaposlenici, što je s obzirom na današnje poslovne zahtjeve iznimno bitan dio poslovanja svake organizacije”, izjavila je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner.

Certifikacijski tim Poslodavac Partner evaluirao je HR procese i način kako oni utječu na iskustvo zaposlenika kroz sedam ključnih etapa: privlačenje i zapošljavanje, onboarding i razvoj zaposlenika, angažiranost i zadovoljstvo zaposlenika, transformacija i razvoj, zadržavanje i nagrađivanje te odlazak i povratak zaposlenika. Ovakav način evaluacije jednako vrednuje obje perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenika, a visoka razina postignutih bodova dokazuje da HR procesi osiguravaju postizanje vrhunskih poslovnih rezultata kroz angažirane i zadovoljne ljude.

Metodologija certifikata Poslodavac Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira.