Digitalna znanja

Prilike za financiranje

Podijeli:

22. 09. 2022.

Tip: grant

Otvoreni poziv za financiranje: Učenje iz krajnosti

Poziv ima za cilj financirati implementaciju pilot projekata kako bi se osnovnim, srednjim i strukovnim školama omogućilo da iskoriste najprikladnija tehnička rješenja za smanjenje digitalnog jaza s kojim se suočavaju učenici iz područja i zajednica s slabom povezanošću, ograničenim ili nikakvim pristupom uređajima i digitalnom obrazovanju alate i sadržaj.

Opći cilj pilot projekata je rješavanje nejednakosti u pristupu digitalnom obrazovanju jačanjem uključenosti i smanjenjem digitalnog jaza s kojim se suočavaju učenici iz udaljenih područja i zajednica s slabom povezanošću, ograničenim ili nikakvim pristupom uređajima i digitalnim obrazovnim alatima i sadržajima.

Nadalje, ova aktivnost ima za cilj razviti strategiju osmišljenu za povećanje pristupa digitalnom obrazovanju u udaljenim područjima i zajednicama EU-a kojima je takva podrška najviše potrebna. Ove aktivnosti implementacije bit će popraćene ciljanim obrazovnim savjetovanjem i uslugama obuke za škole i nastavnike.

Ukupna financijska sredstva dostupna za projekt kojim koordinira Institouto Ekpedeftikis Politikis iznose 2 370 000,00 EUR, a projekt će trajati sljedeće dvije godine od 1. veljače 2022. do 31. siječnja 2024. U konzorciju sudjeluje 14 sudionika u projektu kojim koordinira Institouto Ekpedeftikis Politikis, Grčka.

Saznaj više

 • Poveznica na web stranicu:

 • Ciljana publika:

  Digitalne vještine u obrazovanju.

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Digitalne vještine

 • Razina digitalnih vještina:

  Osnovno

  Srednja

  Napredno

 • Geografski opseg - Država:

  Bugarska

  Cipar

  Hrvatska

  Finska

  Grčka

  Irska

  Italija

  Rumunjska

  Portugal

  Španjolska

 • Vrsta inicijative:

  Institucionalna inicijativa EU-a

 • Ciljana skupina:

  Osobe koje se primarno obrazuju

  Osobe koje su završile primarno obrazovanje

 • Oblik financiranja:

  Grant g