14. 06. 2022.

Tip: grant

Horizon Europe

Horizon Europe ključni je program EU-a za financiranje istraživanja i inovacija s proračunom od 95,5 milijardi eura. Bavi se klimatskim promjenama, pomaže u postizanju UN-ovih ciljeva održivog razvoja i potiče konkurentnost i rast EU-a. Program financiranja istraživanja i inovacija do 2027. Kako do sredstava, struktura programa, misije, europska partnerstva, vijesti i događaji.

Program olakšava suradnju i jača utjecaj istraživanja i inovacija u razvoju, podržavanju i provedbi politika EU-a dok se suočava s globalnim izazovima. Podržava stvaranje i bolje širenje izvrsnog znanja i tehnologija. Stvara radna mjesta, u potpunosti uključuje fond talenata u EU-u, potiče gospodarski rast, promiče industrijsku konkurentnost i optimizira učinak ulaganja unutar ojačanog Europskog istraživačkog prostora. Mogu sudjelovati pravne osobe iz EU i pridruženih zemalja.

Novi elementi u Horizon Europe

European Innovation Council: Podrška inovacijama s potencijalnim prodorom i razornom prirodom s potencijalom povećanja koji bi mogao biti prerizičan za privatne ulagače. To je 70% proračuna namijenjenog malom i srednjem poduzetništvu.

Misije: Skupovi mjera za postizanje odvažnih, inspirativnih i mjerljivih ciljeva unutar zadanog vremenskog okvira. Postoji 5 glavnih misijskih područja kao dio Horizon Europe.

Otvorena znanstvena politika: Obavezni otvoreni pristup publikacijama i načela otvorene znanosti primjenjuju se u cijelom programu
Letak s činjenicama: Open science in Horizon Europe

Novi pristup partnerstvu: Ciljano vođeno i ambicioznije partnerstvo s industrijom u potpori ciljevima politike EU-a

Saznaj više

 • Poveznica na web stranicu:

 • Ciljana publika:

  Digitalne vještine za sve

 • Digitalna tehnologija / specijalizacija:

  Umjetna inteligencija

  Cybersecurity

  Internet stvari

  Big Data

 • Razina digitalnih vještina:

  Osnovno

  Srednja

  Napredno

 • Geografski opseg - Država:

  Europska Unija

 • Vrsta inicijative:

  Institucionalna inicijativa EU-a

 • Ciljana skupina:

  Osobe s visokim rezultatima

 • Oblik financiranja:

  Grant g