14. 07. 2023.

FOI I EFZG pokreću novi doktorski studij

Upravljanje digitalnim inovacijama

Radni sastanak vodstva i nastavnika Fakulteta organizacije i informatike (FOI) i Ekonomskog fakulteta Zagreb (EFZG) na temu pokretanja združenog doktorskog studija „Upravljanje digitalnim inovacijama“ održan je tijekom ovog tjedna u Varaždinu. Predloženi studij povezuje ekonomiju i informacijske znanosti čime se potiče stvaranje novih interdisciplinarnih znanja stručnjaka na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Cilj je privući doktorande iz Hrvatske i inozemstva

Studij je jedinstven po tome što interdisciplinarno povezuje dva znanstvena polja – ekonomiju te informacijske i komunikacijske znanosti i usmjeren je na područje inovativnih primjena informacijskih tehnologija u poslovanju. Naime, dvije su središnje hrvatske znanstvene i obrazovne ustanove u području ekonomije i informatike, a ujedno i sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, FOI i EFZG, odlučile zajednički razviti novi poslijediplomski doktorski znanstveni studij, kojim će se objediniti kompetitivna znanja obiju institucija i djelovati na najvišim standardima primjenjivima na doktorske studije.

Studij je prošao proceduru vrjednovanja studijskog programa na Sveučilištu u Zagrebu te je 16. lipnja 2023. godine donesena odluka Senata o prihvaćanju programa združenog doktorskog studija Upravljanje digitalnim inovacijama. U završnoj je fazi te čeka dopusnicu za izvođenje nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za visoko obrazovanje RH kako bi prve studente upisivao već u ak. godini 2023./24.

Način izvođenja će biti kontaktni, ali i na daljinu uz online i hibridno izvođenje.

Sinergijom ovih dviju međunarodno prepoznatih visokoobrazovnih institucija i otvaranjem doktorskog studija Upravljanje digitalnim inovacijama, Sveučilište u Zagrebu će učvrstiti svoju poziciju u regiji i pojačati kvalitetno visoko obrazovanje u dinamičnom i izazovnom području primjene digitalnih inovacija u poslovanju i obrazovanju.

Kako bi zajednički planirali daljnje aktivnosti u provođenju i promociji studija, sastanku su u ime spomenutih institucija prisustvovali: prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu i redoviti profesor Ekonomskoga fakulteta prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica EFZG-a prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ, prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale FOI-ja prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju FOI-ja izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, prodekan za poslovanje i infrastrukturu EFZG-a izv. prof. dr. sc. Zoran Wittine, prodekan za studente i studijske programe EFZG-a izv. prof. dr. sc. Jakša Krišto, prodekan za kvalitetu i internacionalizaciju EFZG-a prof. dr. sc. Zoran Krupka, redovita profesorica EFZG-a prof. dr. sc. Ivana Mamić Sačer, redoviti profesor FOI-ja prof. dr. sc. Neven Vrček, tajnica FOI-ja Tatjana Zrinski, univ. spec. iur. i voditeljica referade za poslijediplomske studije FOI-ja Lea Friščić, mag. oec. Foto: FOI

Više informacija o studiju i upisima može se dobiti u Referadi za poslijediplomske studije FOI-ja na kontakt: pdsreferada@foi.unizg.hr ili na broj telefona +385 42 390 808.